Eszközök az úszáshoz

Szerezz be néhány klassz eszközt ahhoz, hogy fejleszthesd az úszástudásodat! A webáruházakból pillanatok alatt biztonságosan megrendelheted a kiegészítőket, különösen akkor, ha a SimplePay-jel és mentett bankkártyaadatokkal egyenlíted ki a végösszeget.

Ezekkel az eszközökkel szintet léphetsz az úszásban 

Nem véletlenül az atlétika melletti alapsport az úszás, hiszen elképesztően egészséges mozgásfajta, remek állóképességet ad, és sok jótékony hatása között fejleszti az oxigénfelvevő-képességet. Nyáron adja magát a lehetőség, hogy a strandokon vagy a természetes vizekben úszkáljunk, ám a sportágat az év többi időszakában is érdemes űzni.  

Mutatunk most néhány eszközt, amelyek nemcsak élvezetesebbé teszik az úszást, hanem megfelelő használattal akár fejleszthetik is az úszástudásodat. 

Úszódeszka a technika javításáért 

Az iskola úszásoktatás időszakából lehet ismerős az úszódeszka, amelyet felnőttként sem szégyen használni, hiszen hasznos társ a medencében. A kezdőknek elsősorban abban segíthet, hogy a víz felszínén maradjanak, s ezáltal eloszlatja a vízzel kapcsolatos félelmeket, a haladóknál pedig az úszás minőségén emel.  

Általában az úszók maguk előtt tartva használják, de akár a combok közé szorítva is lehet vele haladni – egy biztos, sok helyet nem vesz el a táskában. 

Ellenállás a vízben – gumikötél és gumiheveder 

Hasonlóan változatosan használható a gumikötél vagy gumiheveder is, amely is elősegíti az edzést. A szárazföldi változatok, gumikötelek, szalagok is multifunkcionálisak, míg e két eszköz a medencében lesz a barátunk.  

Egyébként nem ugyanaz a kettő, hiszen a gumiheveder az egy helyben úszáskor remek kiegészítő, így az otthoni medencében is jól jön. A lényege, hogy derékra vagy lábra is erősíthető, kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos. A gumikötél előnyei ellenben a nagyobb medencékben tudnak megmutatkozni, mert hosszan, akár 25-26 méterre is ki lehet húzni – persze nehezen, hiszen éppen az a lényege, hogy az ellenállással fejlessze a sebességet és az erőt. 

Haladó szinten: légzőcső és orrcsipesz 

A tengeri élményekből ismert snorkel uszodai változata orrcsipesszel kiegészítve már haladóbb szinten segíti az edzések elvégzését azáltal, hogy javítja a technikát és az oxigénfelvevő-képességet. A használatát az orrcsipesz segíti elő, mert a szájon át légzésre kényszerít minket, viszont a bukófordulóknál ügyesen kell bánni vele, hogy a csőbe kerülő vizet kifújjuk, ne pedig beszippantsuk a levegővétellel. 

Forrás:  

https://sportoljma.hu/magazin/5-1-eszkoz-halado-uszoknak

https://www.rookieroad.com/swimming/equipment-list/

https://www.swimaholic.hu/hir/mire-valo-az-uszodeszka/

https://sportoljma.hu/magazin/gumiheveder-vagy-gumikotel-uszashoz-melyiket-vegyem