Először síelnél? Ezekre lesz szükséged

Szívesen kipróbálnád, hogy milyen a havas lejtőkön siklani, de nem tudod, hogyan készülj fel a síelésre? Ezen ne múljon, vázlatosan összeszedtük neked, hogy milyen alapszettet érdemes beszerezni.

A bakancs és a léc később is ráér

Ha biztos vagy benne, hogy nem egyszeri fellángolás a síelés, és később is felcsatolnád a lécet, akkor már az első síelés előtt megveheted a síbakancsot, a léceket és a botokat. Ugyanakkor ezek drágább felszerelések, érdemes megvárni az első élményeket, hogy lesz-e folytatás, és milyen felszerelés az igazi neked.

Ellenben van néhány kiegészítő, amely a mindennapokban is hasznos lehet, ezeket érdemes az első síelés előtt megvenni. 

Aláöltözők és egyéb apróságok

A fenségesen szép, ám hideg hegyen mindennél fontosabb a réteges öltözködés, és az, hogy a jó minőségű aláöltözők kellően szellőzzenek, plusz vékony rétegként is melegítsenek. A vékony, hőtartó, ám jó izzadtságelvezető aláöltözők olyan komfortot biztosítanak, amelynek köszönhetően a síeléskor tényleg csak a mozgásodra kell koncentrálni. 

Ráadásul ezeket később például futáshoz is használhatjuk, akárcsak egy meleg, hosszú szárú sízoknit. A símaszkok közül érdemes vékonyat választani, hogy ne foglaljon sok helyet a sisak alatt, és érjen egészen a nyakunkig, a mellkasunk tetejéig, így nem hatolhat a testünkig a hideg ellenszél. 

Kesztyű, kabát

A kabátnál és a nadrágnál fontos szempont, hogy minél vízhatlanabb legyen, a mértékét mérőszám mutatja. Ezek a ruhadarabok egyszerre szupermelegek és légáteresztőek, ráadásul a tervezéskor abszolút figyelembe vették, hogy olykor kesztyűs kézzel próbáljuk előhalászni a zsebekből az apróságokat. A kabáton többnyire olyan zsebecske is található rajta, amelyben elfér a bérlet, és a felvonóknál elő sem kell vennünk, csupán odaérintjük a karunkat a leolvasóhoz. 

A kesztyűnél fontos szempont, hogy minél szabadabban mozgathassuk az ujjainkat, illetve legyen vízhatlan, hiszen kezdetben sokszor találkozik a kezünk a hóval.

Amin nem spórolhatunk

Pontosan azért, mert az első síelés magával hoz néhány esést, egy-két eszközön kezdőként sem spórolhatunk: ilyen a síszemüveg és a sisak. Utóbbiból érdemes könnyű, mégis stabilan tartó, az ütésektől jól védő fajtát választani. Egyébként ennek sem kell egész évben a lakásban porosodnia, ha például levesszük a síszemüveg részét, akkor akár rollerezéshez is használhatjuk. 

A felszerelések egy részét próba nélkül is megrendelhetjük, legfeljebb később kicseréljük, míg a netes vásárláskor a SimplePay fizetési lehetőség használata is tovább egyszerűsíti a dolgunkat. Így aztán nincs más hátra, mint kalandra fel!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://sportoljma.hu/magazin/keszulj-a-siszezonra-praktikak-nem-csak-sifutoknak
https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-sieles/_/N-ui65om