Dekorációk, amik az őszből télbe kalauzolnak és meghitt, meleg hangulatot teremtenek az otthonodba

Ha nem kifejezetten ünnephez kötődő hangulathoz ragaszkodsz, van néhány szuper megoldás, amivel a meghitt, összebújós hideg időhöz hangolhatod az otthonod is, mikulások és rénszarvasok nélkül. Össze is gyűjtöttünk nektek néhány tippet, amik tökéletesen passzolnak ehhez az átmeneti időszakhoz.

Természetes darabok

A fából készült vagy fa hatású dekorációk és használati tárgyak az egyik legjobb választás, ha természetes és otthonos hatást szeretnétek elérni az otthonotokban. Ősszel és télen ez különösen igaz, hiszen a skandináv erdei faházak hangulata köszön vissza bennük, ahova valljuk be mindannyian szívesen elvonulnánk a hideg időben egy meghitt hétvégére egy fárasztó hét után. Erre a természetközeli érzésre más természetes anyagokból készült díszekkel is ráerősíthettek, a fonott kosarak például jó választások és akár virágtartóként, vagy tárolóként is használhatjátok őket, de például egy takarót belecsavarva önmagában dekorként is funkcionálhat.

Hangulatvilágítás

Néhány egyszínű fényfüzér vagy karácsonyi égősor a lakás bármely pontján képes varázslatos esti hangulatot varázsolni. Egy polcon is végig vezethetitek vagy fel is lógathatjátok a falra, sőt a függönyre is, a lényeg, hogy könnyen elérhető legyen a ki és bekapcsoláshoz. A színes darabokat ebben az időszakban nem ajánljuk, hiszen könnyen túlzás lehet, inkább tartsátok meg a karácsonyfára, de egy meleg fényű fehér tökéletes választás.

Illatos dekor

Nem csak a látvány, az illat is sokat hozzátesz ahhoz, milyen benyomást is kelt az adott helyiség, így néhány jól megválasztott aromával könnyedén hangolódhatunk. Bár a szárított narancsszeletekből és fahéjrudakból álló díszeket leginkább a karácsonyhoz kötjük, ebben az időszakban is remekül megállhatják a helyüket, ha nem feltétlen fenyőágakkal kombináljátok. Akár egy kisebb üveg tálba vagy pohárba is szórhatjátok őket, hiszen nem csak illatosak, de jól is mutatnak együtt, színeikben pedig még kifejezetten az őszt idézik. A szezon másik nagy jolly jokerei a gyertyák, pláne, ha illatosak, hiszen néhány kis ringatózó gyertyaláng és a kanóc pattogása igazi őszi-téli élmény, és persze jól is mutatnak. Emellett romantikus hangulatot is tudnak varázsolni pillanatok alatt. Persze a kevesebb néha több szabályt érdemes itt is betartani, ha egyszerre több darabot gyújtanátok meg, mert a nagyon erős keveredő illatok könnyen az ellenkezőjét érhetik el annak, amit szeretnétek. Így, ha egyszerre többet is meggyújtanátok, érdemes egy illatosat és mellé néhány sima verziót választani. És ha elfogytak, a szép üveg vagy kerámia tartókat még újra is hasznosíthatjátok.

Meleg textíliák

Ha a látványon és illaton túl vagytok, más érzékeiteknek is kedveskedhettek néhány puha takaróval és párnával. Színben jó választások lehetnek a barna és a sötét zöld különböző árnyalatai vagy esetleg egy sötétebb narancs, de a fehérben vagy szürkében is gondolkozhattok, ha az illik az otthonotokba. Egyszínű, esetleg kockás változatokat ajánlunk főképp, ha kis meghitt faházak hangulata a cél, de az absztrakt vagy kifejezetten őszies, télies minták is szuperek. Külön plusz pont, hogy funkcionálhatnak csupán dekorációként a megfelelő helyre elhelyezve, de nyugodtan használhatjátok is őket az esti filmezésnél, így nem csak lélekben melegítenek majd fel, hanem a kényelmetekért is tesznek. Ezt persze tovább is gondolhatjátok és akár passzoló asztalterítőt, alátétet, sőt még szőnyeget is választhattok, de nem érdemes az egész ház összes textiljét lecserélni, néhány darab is megteszi a hatását.

Ha ti is kedvet kaptatok egy kis átmeneti dekorhoz, ami akár egészen tavaszig megmaradhat, akkor nézzetek szét a webáruházak hatalmas kínálatában, fizetéshez pedig válasszátok a Simple Pay-t.

Forrás:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.bien.hu/novemberi-lakasdekoraciok-adventi-idoszak/?oldal=

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2016/09/27/oszi_dekor_skandinav_stilusban_781