Bőrvédelem télen

Miért érné hideg a bőrödet a hidratáló krémek beszerzéséhez? Online rendelve a kozmetikumokat is egyszerűen házhoz szállíttathatod, a SimplePay pedig gondoskodik a gyors és biztonságos fizetésről.

Szeles, esős, fagyos idő, plusz a kinti és benti hőmérséklet közötti folyamatos különbség kezdi ki a bőrünket telente, így muszáj extra figyelmet fordítanunk az ápolására – jöjjön is néhány praktika, miként maradhat a megterhelő időszakban is babasimaságú.

Miért ennyire nehéz a bőrünknek ez az időszak? 

Minden évszaknak megvan a maga sajátossága, amelyre reagálni kell a szépségápolási rutinunkkal, és a tél sem képez kivételt ez alól. A napfényben szegényebb hónapokban a megszokottnál jóval hűvösebb a hőmérséklet, és az sem segít, hogy a melegebb lakásból, munkahelyről a hideg utcára lépünk ki, így folyamatos változásnak vagyunk kitéve. A szél és a fűtés egyaránt szárítja az elsődleges védelmi vonalunkat, amelyet eleve gyengít, hogy kevesebb napfény, kevesebb friss gyümölcs adta vitamin táplálja. Ráadásul a káros sugarak sem tűnnek el, sőt vissza is verődnek a hóról.

Ne spóroljunk a krémekkel

Így aztán nincs más hátra, mint alkalmazkodni a körülményekhez, és mindent megtennünk a bőrünk védelméért. Általában okkal szeretjük a könnyű, gyorsan felszívódó krémeket, ám a téli időszakban a korábban vázolt kihívások miatt bátran választhatunk sűrűbb, zsírosabb kozmetikumokat, ezek ugyanis intenzív védelmet biztosítanak. A rendszeres, napi hidratáláskor azonban ügyeljünk arra is, hogy érzékeny bőrűként érdemes kerülni az illatosított, esetleg tartósítószerekkel felturbózott készítményeket. 

Értelemszerűen leginkább az időjárási körülményeknek kitett testrészeink szenvedik meg a télies körülményeket, ám azokról a részekről se feledkezzünk meg, amelyet eltakar a ruha. A fürdés után hidratáljunk, és az is sokat segít, ha nem tesszük ki túl forró víznek a bőrünket, továbbá, óvatosan használjuk a bőrradírt.

Sokat számít néhány apró trükk

Különböző, akár szakember segítségével választott hidratáló krémekkel folyamatosan táplálhatjuk a bőrünket, ám például olyan apróságokkal is tehetünk érte, ha szobai párásítóval vesszük fel a küzdelmet a fűtés miatt szárazabb levegővel. Plusz telente különösen érdemes pótolni a nyáron a napfény segítségével a bőrünk által előállított D-vitamint. 

Ne várd meg, amíg kipirosodik és viszketni kezd a bőröd, helyette lehetőleg előzd meg a problémát vitamindús, mélyen hidratáló krémekkel és télies hangulatú relaxáló kozmetikumokkal.

Forrás:

https://benu.hu/cikk/borapolas-telen-a-10-legjobb-tipp-a-teli-borvedelemhez

https://benu.hu/cikk/borvedelem-telen

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/telen_igy_vedjuk_a_borunket