Apák napja, az újdonsült hagyomány hazánkban – ötletek, ha nem tudod mivel ajándékozd meg apukádat 

Apák napját ünnepelni már itthon is egyre elterjedtebb hagyomány. Bár hazánkban kevésbé ismert mint egyes külföldi országokban, az apák napja is fontos alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk az ünnepelteknek, akik mindennapjaikban kiváló példaképként szolgálnak gyermekeiknek.

Amennyiben pedig nincs ötleted, vagy elbizonytalanodtál az ajándék kiválasztásában, cikkünkben adunk pár szuper tippet, hogy hogyan teheted emlékezetessé ezt a kedves ünnepet. 

Személyre szabott ajándékok 

Természetesen nem kell, hogy nagyok vagy drágák legyenek, de annál inkább személyre szabottak. Gondolj arra, hogy milyen hobbi vagy érdeklődés mellett elkötelezett az apukád, és ennek megfelelően válaszd ki az adni kívánt holmit. Például, ha szereti a kertészkedést, egy kerti eszköz készlet vagy egy új növény remek választás lehet. Ugyanez a helyzet a horgászattal, labdarúgással, vagy akár az állatokkal. Gondold át miket szeret, és keresd meg az ehhez megfelelő opciót. 

Élmények – az együtt töltött idő ajándéka 

Egy közösen eltöltött délutánnál semmi sem lehet nagyobb meglepetés. Itt is érvényes az előző pontban említett feltétel, miszerint minél inkább közelebb áll apáinkhoz a kitalált program, annál nagyobb lesz az öröm. Lehet ez egy kirándulás, egy közös vacsora a kedvenc éttermében, vagy akár egy mozi vagy színházi előadás, amit már régóta meg akar nézni. Szuper program még egy közös kempingezés, pecázás vagy esetleg egy társasozós piknik is. Ezalatt az idő alatt megbeszélhetitek azokat a dolgokat, amikre a rohanó hétköznapok alatt esetleg nem jutna idő. 

DIY darabok – a meghatottság garantált 

Abban az esetben, ha valami szívhez szólót és különlegeset szeretnél alkotni, ne hagyd ki a DIY (Do It Yourself) lehetőségeket sem! A saját kezűleg készített ajándékok remekül kifejezik az odafigyelést és a gondoskodást, amikre néha azoknak is szüksége van, akik egyáltalán nem mutatják ki. Próbálj ki valami egyszerű, de kreatív projektet, például egy kézzel festett kerámia bögrét, egy saját készítésű fotókeretet a közös emlékekkel, vagy írj neki egy vicces/kedves versikét. 

Self care, nem csak nőknek 

Talán ők maguk sem tudják, de egy kis „én idő”-re mindenkinek szüksége van egyszer-egyszer. Ehhez pedig jól jöhet pár kiegészítő, mint például egy relaxáló fürdősó, egy kellemes illatú tusfürdő, egy puha köntös, vagy egy szakállápoló készlet. Még jobb, ha írsz hozzá egy kedves cetlit, vagy belecsempészel a csomagba egy finom bonbont is. 

Ajándék a konyhából 

Valószínűleg nem sok olyan férfit tudnánk felsorolni, aki ne szeretné a finom ételeket. Egy adag a kedvencéből, vagy akár egy új recept tökéletes ünneplése lehet a napnak, pláne akkor, ha ezt egy közös vacsora vagy ebéd keretében fogyasztjátok el. Az interneten jobbnál jobb lehetőségek várnak, csak böngéssz a számotokra legmegfelelőbb után. 

Amennyiben választásod valamelyik olyan ötletre esik, melyhez be kell szerezned pár kelléket, rendeld meg őket online kényelmes, akár a kanapédról ülve. A vásárlásodhoz pedig amennyiben a webshopban lehetőséged van, válaszd a SimplePay online fizetést, amellyel biztonságosan és egyszerűen egyenlítheted ki számládat, akár elmentett kártyád segítségével. 

Forrás: 

https://zoldneklennijo.hu/12-1-kreativ-ajandek-otlet-apak-napjara/ 

https://www.bien.hu/kedves-ajandek-apak-napjara-amit-gyerekkel-egyutt-keszithettek/