Ami feldob minket a téli sötétségben

Rendeld meg online a fondüszettet vagy a lazító fürdősót, hogy feldobd a sötét és hideg estéket. Amennyiben lehetséges, zárd le a vásárlást a SimplePay fizetési megoldásával, ráadásul mentett kártyával pillanatok alatt végezhetsz.

Négy dolog, ami jobb kedvre derít a téli sötétségben

A napfényimádóknak és -függőknek különösen nehéz a téli időszak, amikor nagy eséllyel reggel sötétben indulunk el otthonról, és érünk haza délután-este. Ilyenkor nehéz lendületesnek lenni, ám most mutatunk négy módszert, amely segíthet jobb kedvre deríteni a lehangoló időszakban is!

Vigyünk fényt az otthonunkba

Nem süt a nap, búskomor sötét van? Vigyünk mi magunk fényt az otthonunkba! Hiszen úgyis közeledik a karácsony, abszolút aktuális tehát, hogy fényfüzérekkel, világító díszekkel ékesítsük a lakást. Ezáltal egyúttal előre is hozhatjuk a karácsonyi dekoráció elkészítését, a végeredmény pedig valószínűleg szívderítő lesz, és még a sötétség miatt esetleges levertséget is elűzi. 

Kényeztesd magad fürdővel

Egy kellemes forró fürdő az év bármelyik szakában stresszűző és léleknyugtató hatással bír, és ez hatványozottan igaz a téli sötétségben, ezért érdemes ilyenkor extrákkal feldobott fürdőt készíteni. Házilag is keverhetünk fürdősókat, vagy rendelhetünk, akárcsak nyugtató olajokat vagy például masszázsszivacsot és -rollert. Még tökéletesebbé teheted az élményt, ha a vízben ejtőzés közben fátyolmaszkot dobsz fel az arcodra. 

Az egészséges és finom ételek a kedélyedre is jól hatnak

A sötétség miatti kedélytelenséget az egészséges és ízletes ételek is elűzhetik. A házilag készített diós méz, egy jó gyömbértea, a sütőtök gyakorlatilag bármilyen formában, például latteként reggel egy csipet vidámságot csempész a mindennapokba. Persze ilyenkor könnyebben csábulunk el az endorfinforrásnak is számító csokoládé felé, ám legyünk óvatosak, nehogy később extra kilók formájában köszönjenek vissza a nassolnivalók.

Lélekmelengető fondü

Az étkezés terén maradva külön ki is emeljük a fondüt, hiszen egyrészt finomságokat készíthetünk, másrészt társasági élményt is nyújthat a közös „főzőcskézés”. A hideg estek melengető ételéhez szükségünk lesz egy fondőszettre, finom sajtokra, plusz némi fehérborra, fokhagymára és például cseresznyepálinkára, ám léteznek sajt nélküli, akár vegánok étrendjébe illő fondük is. A lehetőségeknek csupán a képzelet szab határt.

Forrás:

https://www.comewithme.hu/pillanatmorzsak/5-tipp-a-hosszu-hideg-sotet-estekre

https://wellandfit.hu/psziche/2012-01/6-tipp-a-tel-vegi-buskomorsag-ellen/

https://lovelyveg.hu/lelekmelengeto-egeszseges-teli-etelek/

https://www.mindmegette.hu/fondu-hideg-estek-forro-vacsoraja-30172/