Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A zöld arany, amely nem hiányozhat a háztartásból
Saláta, szendvicskrém vagy éppen fagylalt ideális alapanyaga lehet az avokádó, amelyet értékes alkotóelemei és főleg piaci értéke miatt okkal neveznek zöld aranynak szerte a világban.
Hogy lehet valami ennyire egészséges?
Az avokádó jótékony hatásait látva egyre csak az juthat az eszünkbe, hogy miként lehet egy gyümölcs ennyire egészséges? Az avokádót egyébként sokan zöldségnek nevezik, pedig a gyümölcsök közé tartozik.
A kívülről zöldesfekete színű, éretten tapintásra egészen puha gyümölcs tele van vitaminokkal (A, E, B, C), no meg káliummal, kalciummal, foszforral, magnéziummal, vassal és nátriummal, ráadásul telítetlen zsírsavakban is gazdag. Támogatja a szív- és érrendszer működését, és zene a fülnek, hogy csökkenti a koleszterinszintet, így a fogyást is elősegíti.
Avokádó reggel, délben, este
A felsoroltak alapján abszolút nem meglepő, hogy nem csak egyszerűen trendi, hanem nagyon egészséges is avokádót fogyasztani, ráadásul változatos formában ajándékozhatjuk meg vele a szervezetünket.
Viszonylag semleges az íze, ám sokan már ebbe beleszeretnek, ezért nyersen szeletekre vágva némi sóval és borssal finom a pirítóson, illetve joghurttal vagy tejföllel szendvicskrémet is készíthetünk belőle. A non plus ultra persze a guacamole, amelyhez már paradicsomra, citromra és néhány fűszerre is szükség lesz. Megfőzni nem érdemes, ám a főtt tésztát feldobhatjuk vele, mint ahogyan pazar alapanyaga a salátáknak is, sőt még fagylaltot is lehet készíteni belőle.
A boltokban többnyire még némileg éretlen avokádót lehet vásárolni, ezért érdemes várni egy kicsit, amíg szobahőmérsékleten tovább érik, és igazán puhává válik. A felvágás után viszont hasznos gyorsan felhasználni, hogy ne barnuljon meg.
A bőrünk is örül neki
Egyébként nemcsak a gyomrunk, hanem legnagyobb külső érzékszervünk, a bőr is imádja majd, ha avokádóval kényeztetjük. Az összetevőinek köszönhetően ugyanis elősegíti annak megújulását, a sejtregenerálódást, pluszban késlelteti az öregedést, és fiatalosan simává teszi testünk első védelmi vonalát. Ezért aztán tusfürdők, testápolók, hidratáló krémek, arckrémek- és -pakolások sorához használják fel alapanyagként az avokádót, amelyet olaj formájában is megvásárolhatunk.
Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem
Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.
Forrás:
https://nlc.hu/gasztro/20180506/ezert-egyel-egy-heten-tobbszor-is-avokadot/
https://nlc.hu/gasztro/cikk/avokado-hamozas/
https://www.mindmegette.hu/avokado-a-legkremesebb-gyumolcs-46961/
https://avononline.avon.hu/305-516-5529/testapolas/avon-care/avokados-termekek