A réteges öltözködés szabályai tavasszal: így ne fázz meg!

A tavasz karöltve érkezik azzal az időszakkal, mikor még nincs elég meleg egy átmeneti dzsekihez, viszont már elég hideg sem egy bélelt téli kabáthoz. Ekkor nehéz megtalálni azt az arany középutat, amitől másnap nem kezdünk majd el orrfolyással küzdeni a meghűlés miatt. Ha azonban tudatosan öltözünk fel reggel, rétegezve ruhadarabjainkat, sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a bajt.

Minden az alapoknál kezdődik!

Első rétegnek fontos, hogy olyan ruhadarabot válasszunk, ami kényelmes, illetve a bőrünknek kellemes anyagú. Ez lehet például egy 100%-os pamutból készült vékony póló vagy trikó. Munkahelyre, elegánsabb szettekhez pedig esetleg egy szép szatén, illetve selyemblúz. Ha fázósak vagyunk alulra jöhet egy vékonyabb harisnya a nadrág alá, vagy egy vastagabb pamut a szoknyás összeállításokhoz. A lényeg, hogy legyen komfortos és méretben is passzoló az első réteg.

A középső, „eltávolítható” réteg

A másodiknak kell lennie azoknak a komponenseknek, amiket ha túl melegünk van, levehetünk. Példaképpen felülre egy kardigán, egy lazább kötött pulcsi, alulra pedig a kedvenc farmerük, szivarnadrágunk, szoknyánk, de esetleg egy vastagabb sort is szuper választás lehet. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg ezek se legyenek túlságosan vastag darabok, hiszen akkor könnyedén átbillenhetünk a ló túlsó oldalára és rettentően melegünk lehet majd már csak az utcán sétálva is. Emellett persze nem szeretnénk azt sem, hogy alakunk ellen vegyük fel a ruhákat és Michelin baba hatást keltsünk.

Mi kerüljön felülre?

A felső réteg szinte már csak a kreativitásunkon múlik. Felvehetünk akár egy vastagabb anyagú farmerdzsekit is, ám ebben az esetben magunk köré kell csavarnunk egy vastag, meleg sálat. Kukkantsunk fel a Pinterestre, ha szeretnénk pár sál megkötési módszerrel gazdagodni, hiszen ezt is szuper trendi módokon keresztül lehet variálni. A klasszikus motorosdzseki is tökéletes választás lehet, ugyanezzel a metodikával párosítva. A lényegi része, hogy színben és anyagában is passzoljanak egymáshoz. Amennyiben épp egy miniszoknya mellett tettük le voksunkat, érdemes egy hosszabb ballon-, vagy gyapjúkabátot illeszteni a viseletünkhöz, hogy lábaink se fázzanak kint a hűvösben.

A kiegészítők, a legjobb barátaink

Könnyen megeshet, hogy unalmasnak, vagy túl szürkének tartjuk öltözékünket. Ám ilyenkor sem kell pánikba esni. Ebben az esetben bevethetjük a csillogó, metál fényű, színesen vibráló vagy állatmintás kiegészítőket. Lehet ez egy kalap, baseball sapka, egy csinos lábszárvédő vagy egy dívás napszemüveg, attól függően, hogy mi passzol ahhoz, ami épp rajtunk van. Ám ne essünk ezekkel sem túlzásba, hiszen ezzel ellenkező hatást érhetünk el.

Ajánljuk az online platformokat, ha inspirálódnál kicsit, de akkor is, ha inkább otthonról szereznéd be gardróbod újdonsült darabjait a tavaszi szezonra. Webshopos vásárlás esetén lehetőség szerint válaszd a SimplePay-t, és fizess Simple-fiókban elmentett kártyáddal.

Forrás:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/mutatjuk_igy_kell_retegesen_oltozni