Védelem a vérszívók ellen

A nyár – különösen, ha vízpart közelében tartózkodunk – törvényszerűen nemcsak a napsugaras kikapcsolódásról, hanem a pimasz szúnyogok inváziójáról is szól. Szerencsére sokat tehetünk azért, hogy ne rohamozzanak meg minket a vérszívók, szúnyoghálótól szolárlámpán át spéci irtószerekig változatos eszközhöz nyúlhatunk a nagy nyári szúnyogháborúban, melyeket online is megrendelhetsz.

Fizetésnél válaszd a SimplePay online fizetési megoldását – amennyiben a webáruházban elérhető -, és fizess mentett kártyáddal akár egy kattintással!

A legjobb, ha be sem jönnek – a szúnyogháló

A nyáron tömegével felbukkanó szúnyogok egyértelműen hívatlan és nem szívesen látott vendégek a lakásban vagy a nyaralóban, így aztán a legegyszerűbb, ha alapból be sem tudnak jönni. Ennek érdekében biztos megoldásnak számít a szúnyogháló, mert az erős szövésű hálót akár csapatostul is támadhatják, nem fognak tudni átjutni. Régen fakeretre szögelték a hálókat, ma viszont már létezik tépőzáras verzió is, így csak a megfelelő méretet kell kiválasztani, és egyszerűen felhelyezhetjük az ablakkeretre. 

Persze működnek a fix keretes megoldások, amelyek valamivel tartósabbak is, mégis kedvező áron juthatunk hozzájuk. A szúnyogháló függönyök mellett szól, hogy jól méretre igazíthatóak, miközben csak a vérszívókat tartják házon kívül, az emberek könnyen közlekedhetnek. Persze ha szeretnénk, mozgatható rolós vagy tolóajtós szúnyoghálót is szereltethetünk az ajtók elé, így könnyű lesz szellőztetni és közlekedni. Ezek vagy a pliszé szúnyoghálók már annyira masszívak, hogy akár kisebb háziállatok előtt is akadályt képeznek. 

Ha viszont már bejutottak a lakásba..

Olykor-olykor megesik, hogy elfelejtjük elhúzni a szúnyoghálós ajtót. Ilyenkor kalandosan alakulhat az este, hiszen a szúnyogok (azaz a nőstények, mert a hímek nem szívnak vért) immár bent vadászhatnak az áldozataikra. 

A különböző spray-k vagy a valamivel régimódibbnak számító módszer, a légycsapó is jól jöhet, viszont az elektromos szúnyogirtó készülék hosszú távú és kényelmes megoldást jelen, ugyanis szúnyogirtó folyadék található benne, ami a zárt térben az elektromos párologtatóból terjedve riasztja el a hívatlan vendégeket. Egy elektromos rovarcsapda is végzetes lehet a betolakodóknak.

Mit tehetünk a szabadban ellenük? 

A fenti módszerekkel a ház védelme nagyjából kipipálva, ám nyáron az idő jó részét a szabadban, a kertben töltjük, azt pedig mégsem lehet „körbeszúnyoghálózni”. Búslakodni mégsem szükséges, hiszen elkerülhetjük, hogy megegyenek minket a vérszívók. Túl azon, hogy megpróbáljuk felszámolni az élőhelyüket, a gondosan karban tartott sövénnyel és fűvel is csökkentjük a terepüket, jól jönnek a szúnyogriasztó szolárlámpák, mert ezek segítenek távol tartani őket tőlünk.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/ismerje-meg-a-szunyoghalok-hatalmas-kinalatat
https://www.praktiker.hu/kert/allattartas-rovarvedelem/rovarolo-szerek/252491-pgb-szolarlampa-rovarriasztos-budget