Új hobbi: szappankészítés otthon

Ugyan manapság szuper adalékmentes és természetes anyagokból készült kozmetikumokat vásárolhatunk, azért a saját készítésű holmik mindig különlegesek. Amennyiben van kedved nem csak a főzés miatt a konyhában tüsténkedni, olvasd végig, milyen szuper lehetőségeid vannak az otthoni szappankészítés esetében.

Simple tipp: ha a szappant is otthon csinálod, igazán nem érdemes a szükséges eszközökért kitenni a lábad a lakásból. Minden hozzávalót megrendelhetsz online, ha pedig a SimplePay fizetési felülettel találkozol, Simple-fiókba mentett kártyáddal még gyorsabban kiegyenlítheted a végösszeget.

Miért készítsünk szappant? 

Többféle okból állhatunk neki szappant gyártani otthon. Mivel a folyamat nem bonyolult, csupán átlagos eszközökre van szükség, ám azok segítségével – új hobbiként – mégis kiélhetjük kreativitásunkat. Ezenfelül vannak, akiknek nem igazán jönnek be a megvásárolható kozmetikumok, és biztosra akarnak menni, ezért csak olyasmit szeretnének használni, aminek pontosan ismerik az összetevőit. Bármi is motivál a kezdésre, érdemes minőségi illóolajokat, zsírokat, vajakat beszerezni, hogy ne csak szép, hanem a bőrt is tápláló legyen a végeredmény. 

Óvatosan a hozzávalókkal

A legtöbb szappanhoz szükség lesz lúgra, viszont ez veszélyes anyag, nem szabad olyan eszközökkel érintkeznie, amelyeket később másra is használunk, ezért érdemes beszerezni egy 

botmixert, amivel csak a szappanos alkotóelemeket keverjük. Hasonló céllal vegyünk külön fedeles edényt, keverőtálat, keverőkanalakat, szilikon szappanöntőformát és legalább grammpontosságú mérleget, mert így biztosan nem fogjuk be a többi konyhai eszközt. Jól jöhet a laborhőmérő, hogy ne hevítsük túl az egyveleget, ám ne csak a keveréket óvjuk, hanem magunkat is, mert 

védőszemüveg, -kesztyű és -maszk nélkül fájdalmasan égető tapasztalatokat szerezhetünk. 

Ajándéknak sem utolsó

Bár elsőre ijesztőnek tűnhetnek a védőfelszerelések, a szappankészítés semmivel sem bonyolultabb, mint elkészíteni egy süteményreceptet, csak egy kis odafigyelésre van szükség. Kedvünk szerint, kombinálhatjuk az illóolajokat, belekeverhetünk a főzetbe néhány növénydarabkát, a kísérletezgetés végeredménye pedig egy sor egyedi szappan lehet.  

Az új hobbinak köszönhetően ráadásul a szeretteidnek és a barátaidnak is örömet szerezhetsz, végtére mi is lenne menőbb meglepetés ajándékba, mint a saját készítésű szappan? A kézügyességedet egyedi csomagolással, aprócska üzenetekkel is megcsillogtathatod, így még inkább lenyűgözheted azt, akinek címzed.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.hellovidek.hu/szorakozas/2020/02/28/igy-keszul-az-igazi-hazi-szappan-szappankeszites-kezdoknek-szappan-receptek
https://fmc.hu/2017/11/14/keszits-szappant-hazilag-vegyszermenteset-finom-illatut-amire-mindig-vagytal/