Túlélőszett a nyári fesztiválokra

Ahogy a nyár úgy végre a komplett fesztiválszezon is zajlik, így reményeink szerint legfeljebb amiatt kell aggódni, hogy az összes kinézett koncertre eljussunk, és miként pakoljuk össze az alapvető fesztiválos túlélőszettet. Íme, néhány tipp, mit ne hagyj ki a csomagból!

Szuperkényelmes táska

Hidd el, amikor bandukolsz a bejárathoz, vagy a későbbi táborhelyedet keresed, megérted, miért fontos egy kényelmes hátitáska. Egy szuper elosztású és komfortos darabban ugyanis akár egy egyhetes fesztivál kellékei is elférnek, plusz nem nyomja majd a hátadat sem cipekedéskor. Ráadásul a hátitáskán túl szükséged lesz egy praktikus öv- vagy átvetős testtáskára is, amelyben helyet kapnak majd a legfontosabb dolgaid, például a telefon, picike pénztárca, bankkártya, és néhány apróság. Itt is adjunk a kényelemre, mert a harmadik koncert ötödik órájában már nagyon meg tudja keseríteni az életünket egy rossz választás.

Alap higiéniai szett

Ha nem is az övtáskában, de a nagyobban érdemes helyet szorítani alap tisztálkodószereknek, mert bármikor érhetnek minket meglepetések. A lista a papírzsebkendőtől a toalettpapíron át a kézfertőtlenítőig, fog- vagy fejfájásra, megfázásra való néhány szem gyógyszerig, fogkrémig és fogkeféig, samponig, tusfürdőig és a hölgyeknek a megfelelő női higiéniai holmikig terjed. A többnapos fesztiváloknál a papucsot se felejtsük el, mert sokkal kényelmesebb lesz majd reggel csak abba belebújni a megfáradt lábakkal.

Az időjárás viszontagságai ellen

Az már-már alapszabály, hogy egy-egy fesztiválon legalább egyszer leszakad az ég, beköszönt a télinek ható hideg, vagy trópusi meleg tesz próbára minket, így az időjárás viszontagságai ellen sem árt felkészülni. A táskában bújjon meg egy magas faktorszámú naptej, strapabíró esőkabát, vékony, ám meleg pulcsi, egy hosszú nadrág, sőt akár a harisnya is jól jöhet. 

Ami viszont egyáltalán nem foglal helyet: Simple alkalmazás

A jegy bemutatásához, a hasznos appokhoz szükséges a feltöltött telefon, így a töltőt és a powerbankot se felejtsük otthon. A hasznos appok egyike a Simple, amelynek hála bankkártyaként működhet a telefonod.  Ehhez csupán le kell töltened az appot, majd elmenteni az OTP MasterCardodat benne, vagy ha nincs ilyened, akkor Simple kártyát igényelni. Így aztán a mobilfizetésnek köszönhetően érintéssel, gyorsan és biztonságosan megvehetsz bármit, amit kifelejtettél a fesztiválos túlélőszettből.

Forrás:
https://simple.hu/mobilfizetes/
https://fesztivalmagazin.hu/2021/12/27/mi-az-a-top-10-dolog-amit-feltetlen-vigyel-magaddal-egy-fesztivalra/
https://nlc.hu/eletmod/cikk/fesztivalozol-igy-csomagolj/
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/utazz/101-tulelesi-tipp-fesztivalozoknak/