Tudd őket biztonságban – autós kiegészítők, ha kis kedvenceiddel utaznál

Nem tudod elképzelni az utat házi kedvenced nélkül? Gondoskodj biztonságáról, és rendeld meg a számotokra legmegfelelőbb autós kiegészítőket online!

Tévesen gondolod, hogy kutyád ölben, esetleg a hátsó ülésen szabadon ülve biztonságban utazik. Nem csak egy hirtelen fékezés okozhat gondot, hanem az is, hogy a kutyák bizonyos ingerekre ösztönösen reagálnak – képzeld csak el, hogy kedvenced minden előzmény nélkül felpattan, ugatni kezd, netán körbe ugrálja az autót. Fontos, hogy a kutyákat, illetve bármilyen állatot megfelelően rögzítsük az autóban: így kedvenceink se sérülhetnek meg, és a sofőrnek se fogják elvonni a figyelmét. Lássuk csak, milyen autós kellékek jöhetnek szóba ezen a téren!

Autós hám

Olyan ez, mint egy átlagos kutyahám, tehát akár még sétáltatásra is alkalmas – a legnagyobb különbség viszont abban mutatkozik meg, hogy a póráz végén egy biztonsági öv csatlakozót találsz. Ennek segítségével szinte minden autóban biztonságosan rögzítheted kedvencedet, aki ezáltal nem fog rakoncátlankodni a hátsó ülésen, a kipárnázott mellkasi szíj pedig a hirtelen fékezések okozta sérülésektől óvja meg az ebet. Ilyen típusú hámot egyébként macskáknak is gyártanak. 

Autós védőhuzat

Egyrész kényelmes fekhelyet biztosít a kutya – vagy macska – számára, másrészt megvédi a hátsó ülést a szőrszálaktól és egyéb szennyeződésektől. Egy hagyományos takaróval ellentétben ezt a védőhuzatot használva nem kell attól tartanod, hogy állatkád az út első öt percében összegyűri a plédet, ezzel teljesen ellehetetlenítve védelmi funkcióját – a huzat széleit a fejtámlához rögzítheted, így az garantáltan nem fog elmozdulni. Egy ilyen huzat egyébként könnyen tisztítható, letörölhető, általában mosógépben is mosható. A teljes biztonság érdekében ajánlott autós hámmal rögzíteni a huzaton utazó állatot is.

Kutyarács

Ha kutyádat a csomagtartóban szeretnéd tudni az autózás ideje alatt, ezzel biztosíthatod, hogy ott is marad. Ez a praktikus kis szerkezet elválasztja a csomagteret az utastértől, a levegő szabad áramlását viszont nem akadályozza. Plusz előnye, hogy könnyen felszerelhető: nem kell semmit fúrni, a rácsot közvetlenül a fejtámlához kell erősíteni. A kutyát egyébként ebben az esetben is ajánlott valamilyen módon rögzíteni, hogy ne csúszkáljon ide-oda a csomagtartóban. 

Autós ülés kisállatoknak

Egy kis kosárról van szó, melyet a kiválasztott ülés fej- és háttámlájára kell rögzíteni. Macskák és kisebb méretű kutyák – típustól függ, hogy hány kilót bír el a kis szerkezet – igazi úriállatként utazhatnak ebben a kis ülőkében: a megemelt pozíciónak köszönhetően nézelődhetnek az ablakon keresztül, amikor csak kedvük tartja. Biztonsági szempontból fontos, hogy az üléshez egy rövid póráz is csatlakozzon, melyet a macska, illetve a kutya hámjához kapcsolva megakadályozhatjuk, hogy az kiugorjon, esetleg kiessen a kis kosárból.

Úti itató

Most, hogy sikerült kis kedvencedet biztonságosan fixálni az autóban, gondolj kis szervezetének hidratálására is – amilyen jól tud esni neked egy pohár hideg víz ebben a nagy melegben, ugyanúgy szüksége van neki is a folyamatos folyadékellátásra. Hogy ne kelljen folyton megállni az itatás miatt, érdemes beszerezni egy kompakt úti itató edényt, mely segítségével könnyedén olthatja szomját állatkád, akár még menet közben is.

Simple tipp: Ha te és kedvenced is autóval indultok útnak, menj biztosra, és köss gépjárműasszisztencia biztosítást a Simple alkalmazásban!

Tudtad? Idén elsősorban autóval terveztünk utazni – derült ki az OTP Mobil és a Groupama Biztosító közös megbízásából, a Pulzus által 2020 júliusában készített kutatásból, mely szerint a hazai lakosság 90 százaléka az autós utazást választaná belföldi úticéljának eléréséhez, sőt külföldi úticél esetén is az autózás mutatkozott a legnépszerűbb válaszlehetőségnek (73%). Ha te is kocsival indulsz útnak, menj biztosra, és köss autódra gépjárműasszisztencia biztosítást a Simple alkalmazásban!

Források:
https://kreszvaltozas.hu/tanacs/kutyak-biztonsagos-szallitasa-az-autoban/
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szallitokosar_utazas/autos_ham/240433
https://www.zooplus.hu/shop/macska/szallitokosarak_utazas/macskaham/504066
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szallitokosar_utazas/autos_matrac_takaro/elvalaszto_huzatok/346745
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szallitokosar_utazas/autos_racs/240437
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szallitokosar_utazas/autos_ham/670691
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/talak_etetok/utazo_edeny/338340
https://www.kutyapont-kutyakozmetika.hu/kutyakozmetika-blog/utazas-kutyaval-elso-resz/