Trambulintól a tollasig – sporteszközök a kertben

Miért ne alakíthatnád a kertedet a gyerekek, sőt akár a felnőttek sportbirodalmává? Találj helyet egy jópofa trambulinnak vagy egy pingpongasztalnak, hogy máris kezdődhessenek a családi labdacsaták. Tarts velünk, hátha ötletet merítesz a kert újraálmodásához!

Fel, még magasabbra!

A gyerekek megunhatatlan mókaforrása a trambulin, ami érthető, hiszen kinek lenne elege abból, hogy a rugalmas anyagon ugrálva folyton magasabbra és magasabbra „szállhat”? Ráadásul nem csak nonstop szórakozás, hanem a trambulinozás még a pszichomotoros fejlődéshez is hozzájárul, a mozgáskoordináció javításában is segít. 

Szerencsére a szülőknek sem kell folyton frászt kapniuk: egyrészt pikkpakk felállíthatják a trambulint a kertben, másrész a kellően profi modelleket már biztonságos védőhálóval látták el, így nem tud akkorát pattanni-ugrani a gyerkőc, hogy a földön kössön ki. 

Családi csaták az asztal körül

A legtöbb trambulinnál nem ajánlott egyszerre többen ugrálni, így az bizonyos szempontból magányos szórakozás. Nem úgy a pingpongasztal, amely az egész család kedvence lesz, ráadásul nem foglal nagy helyet. Ráadásul még könnyen össze is tudjuk hajtani, vagy rossz időjárás esetén takaróponyvával lefedni, netán a kerekeken gördítve gyorsan védett helyre menekíteni.

A kültéri pingpongasztal körül a gyerekek kihívhatják a szülőket, lehetőség van anya-lánya, apa-fia meccseket is rendezni, de persze nagy pároscsatákat is lebonyolíthatunk. Csak győzzük letenni az ütőt vacsoraidőre és kapjuk el időben az elguruló labdát, mielőtt a kutya is rástartolna.

Tollasháló ütőszettel

Talán a legegyszerűbb dolog pedig beszerezni egy kinti tollasszettet hálóval és ütőkkel, majd a kertben letűzni a hálót. A tollas tipikusan az a sportág, amely akkor is remek szórakozás, ha komolyan vesszük, és folyton pontot akarunk ütni, és akkor is, ha csupán azt számoljuk, hogy hány ütést váltottunk anélkül, hogy földet ért volna a labda. Az ilyen garnitúrának nagy előnye, hogy bárhova magunkkal vihetjük, így használhatjuk kempingezéskor, a tó- vagy tengerparton, netán a gyerkőc barátainál. A pingponghoz hasonlóan ez is könnyen beszippanthatja a család minden tagját.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomagátvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-trambulin/c2-trambulin/_/N-184iwnh
https://www.decathlon.hu/search?Ntt=pingpong
https://www.decathlon.hu/search?Ntt=tollaslabda