Télen bringázni? Még szép!

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy miként érdemes tárolni télen a kerékpárt, ám sokaknak a lucskos és hideg évszak sem veszi el a kedvét attól, hogy két keréken jusson el egyik pontból a másikba. Az ötlet szuper, hiszen a mozgással erősítjük az immunrendszerünket, ám azért hasznos jól felkészülni az időjárás kihívásaira. Szóval, elő a sapkával és a sállal, plusz még egy-két dologgal!

Kezdjük magunkkal

Egy-egy csípősebb reggelen a rossz ruhaválasztással már azelőtt elmehet a kedvünk a kerékpározástól, hogy a drótszamárra szálltunk. Szóval, vegyük figyelembe, hogy kint éppen szállingózik a hó, esik az eső, vagy ugyan süt a nap, ám jeges szél süvít, netán mínuszfokot mutat a hőmérő. 

Egy átlagos városi biciklire bármilyen ruhában felszállhatunk, ám néhány aprósággal még komfortosabb lesz az utazás két keréken. Egy aláöltözet szépen elvezeti a tekerés közben esetleg keletkező izzadtságot, így relatíve frissen érhetünk be a munkahelyre. Erre aztán jöhet a többi ruházat, majd a kabát. Ha biztosra akarunk menni, akkor választhatunk a webáruházból egy jó légáteresztő, könnyű és szélálló, kerékpározáshoz tervezett kabátot, ráadásul ezek is dizájnos tervezésűek, nem fogunk kilógni velük a sorból. Vagy csak kapjunk fel a megszokott ruhánkra egy esőponcsót, netán vízálló dzsekit.

Egy-egy meleg, ám nem csúszós kesztyű, továbbá a nyakmelegítő nagy szolgálatot tesz a menetszélben, és a varrás nélküli, sisak alá vehető sapka is segít melegen tartani. A kapucnival viszont vigyázzunk, nehogy korlátozza a látásunkat… Beszerezhetünk spéci nadrágot is, ám ha megerősített sárvédőnkkel szereljük fel a bringát, kevésbé kell tartanunk a felverődő víztől. 

A bringa is álljon készen

Merthogy az igazi téli bringázáshoz korántsem csak magadat, hanem a kerékpárodat fel kell szerelni. 

Kezdésként érdemes ellenőrizni az alkatrészeket, hiszen a kevésbé fogó fék a csúszós úton az átlagosnál is nagyobb bajt okozhat. Tartsd folyamatosan karban a mozgó alkatrészeket is, a procedúra része a tisztítás és a zsírozás. A leghidegebb évszakban az autónál is a nyáriról a téli gumiszettre váltunk, a kerékpárra is felszerelhetünk szélesebb „papucsokat”. A már említett sárvédőket is érdemes téliesíteni, azaz elöl és hátul hosszabb darabokra cserélni, mert akkor jobban megvéd téged és ruházatodat a felcsapódó piszoktól, továbbá hasonló célt szolgál a láncvédő is.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://sportoljma.hu/magazin/teli-kerekparos-oltozkodes-ruhazati-tanacsok
https://bikemag.hu/magazin/teli-kerekparozas-majdnem-minden-amit-tudni-erdemes/
https://kerekparosklub.hu/kisokos/hogyan-oltozz-telen