Tedd otthonossá az erkélyed!

Akármilyen kicsinek is tűnik az erkélyed vagy épp nem túl hívogató állapotú a teraszod, időről időre érdemes átgondolni a berendezését: néhány ötlettel tökéletesen kihasználhatod az extra négyzetmétereket, a napfényt és a kellemes nyárestéket. A csinosításhoz az alapanyagokat, de akár a kész bútorokat is megrendelheted online – ha pedig SimplePay partnernél vásárolsz, a mentett kártyaadatokkal csak néhány kattintás a biztonságos fizetés.

Növények, növények!

Ha elég felelősségteljesnek érzed magad ahhoz, hogy kertészkedj és egyszerre több növényről gondoskodj, már tényleg csak az erkély mérete szabhat határt a zöld vagy színes virágos felületeknek. A növények kiválasztása előtt gondold át, átlagosan mennyi fényt kap az erkélyed, milyen a hőmérséklete nyáron, és van-e olyan helyed a folyosón vagy a lakásban, ahol át tudod teleltetni ezeket. Akár egy növényfalat is készíthetsz fa lécekből vagy leselejtezett lemezekből, így nem az értékes padlófelületektől veszed el a helyet.

Fantáziadús kerti bútorok

A kertibútor-szettek valóban szuperül mutatnak egy tágas teraszon vagy egy nagy erkélyen, de kis alapterületen sem kell lemondani arról, hogy hívogató ülőfelületed legyen: a raklap valószínűleg sosem megy ki a divatból, ráadásul jól bírja az időjárási viszontagságokat. Bármilyen színűre festhető, és textilekkel akár egy alvósarkot is ki lehet rajta alakítani. A ládák, megerősített fa rekeszek egy vastag párnával ülőfelületek lehetnek, miközben tárolásra is alkalmasak. Egy kisebb függőszék is nagyon hangulatos megoldás, de végső soron az összecsukható székek és lehajtható asztalok is segíthetnek – ilyenkor egyéb kiegészítőkkel és növényekkel ellensúlyozd, hogy „üresebb” marad a tér.

Dekoráció: inspirálódj a nappaliból!

Miért ne lehetne a nappaliba szánt dekorációkat kiköltöztetni az erkélyre? A nagy méretű mécsesek, függőlámpák, párnák, plédek, szőnyegek már régóta trendinek számítanak kültéren is – egyedül arra érdemes figyelni, hogy egy hirtelen jött viharban is legyen olyan pontja az erkélyednek, ahová a textileket menekítheted. Legyen olyan dekorod, amit hóban-fagyban is kint hagyhatsz, például egy napelemmel működő fényfűzér. Ha rossz minőségű vagy nagyon hűvös hatású az erkélyed padlózata, egymásba illeszthető fa burkolattal könnyen otthonossá teheted akár te is, ezek lerakásához nem kell szakembert hívnod.


Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Simple fiókba mentett bankkártyával történő fizetéseiddel ráadásul most értékes nyeremények gazdája lehetsz!
Ide kattintva megtudhatod, miért érdemes elmentened bankkártyádat több ezer webshopban és a Simple alkalmazásban is gyors, biztonságos vásárlás vár rád.