Tartós eszközök a környezettudatosság jegyében

Változtatnál életmódodon, hogy háztartásod minél kevesebb hulladékot termeljen? Segítünk a kezdő lépésekben: cikkünkben olyan eszközöket említünk, melyek beszerzésével és használatával máris csökkentheted ökológiai lábnyomodat.

A környezettudatos életmódhoz köthető eszközöket online is megvásárolhatod – fizetésnél válaszd a SimplePay online fizetési megoldását, a végösszeget így kényelmesen és biztonságosan egyenlítheted ki. Ha még nem tetted meg, elmentheted bankkártyaadataidat Simple fiókodba, így legközelebb még gördülékenyebb lesz a fizetési folyamat.

Új társak bevásárláshoz – táskák, zsákok vászonból

Tartós eszközök, amelyek segítenek elkerülni az egyszerhasználatos műanyag- és papírzacskók igénybevételét a bevásárlás során. Többféle méretben elérhetőek: a kisebb, zsinórral összehúzható verziók például zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, esetleg magvak vásárlásánál jöhetnek jól; a nagyobb, füles változatokba pedig értelemszerűen mehet minden, ami csak belefér! Tarts néhányat midig a táskádban, hisz sose lehet tudni. A százszázalékban pamutvászonból készült darabok egyébként élettartamuk végén komposztálhatóak. 

„Elvitelesbe kérem” helyett „a sajátomba kérem” – termoszok, kulacsok, ételhordók

Ezzel még pénzt is spórolhatsz, hisz az elvitelre csomagolt ételért, elviteles pohárba töltött italért sokszor plusz forintokat számolnak fel a vendéglátóhelyek. Persze fennáll annak is a lehetősége, hogy az elmosott dobozokat, poharakat még újra használod párszor, de rövid időn belül valószínűleg így is a kukában landolnak majd. Egy saját termosz, kulacs vagy ételhordó edény beszerzése sokkal tartósabb megoldást jelent, ráadásul egy menő dizájn vagy egy különleges minta még egyéniséged kifejezésében is segíthet.

Higiénia, szépségápolás tudatosan – fa fogkefe, csomagolásmentes szappan, mosható textilkorong 

Fürdőszobai eszközök vásárlásakor is csomó lehetőség áll a rendelkezésedre, ha környezettudatosabb életmód felé vennéd az irányt: például műanyag fogkefe helyett választhatsz fa fogkefét is. A fa fogkefék megfelelő használat mellett sokkal tovább megtartják minőségüket, mint a hagyományos fogkefének (tisztítani viszont kell őket 2-3 havonta). A folyékony tusfürdőnek, samponnak, de még a testápolónak is tökéletes alternatívája lehet a szilárd, csomagolásmentes változata. Ami az arctisztítást illeti, az egyszerhasználatos vattapamacsokat mosható textilkorongokkal helyettesítheted.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források/inspiráció:
https://hulladekmentes.hu/termek/zsinoros-vaszonzsak-natur-l/
https://hulladekmentes.hu/termek/hosszu-fulu-vaszontaska/
https://hulladekmentes.hu/termekkategoria/utazas/uvegkulacs/
https://hulladekmentes.hu/termek/fafogkefe/
https://hulladekmentes.hu/termek/szilard-sampon-normal-hajra/
https://hulladekmentes.hu/termek/moshato-arctisztito-parnak-taskaval-8/