Stabil alapokon az ünnep dísze: a karácsonyfatalp

Sokaknak évről évre dilemmát okoz az ünnepek előtt, hogy milyen típusú karácsonyfát válasszanak, ám egy részlet nem kérdés: nemcsak szép fára, hanem stabil karácsonyfatalpra is szükség van, hogy az ünnepet ne egy váratlan borulás tegye emlékezetessé. Görgess, és megmutatjuk, milyen masszív és dekoratív karácsonyfatalp tarthatja egyenesen az otthon díszét!

Minden a jó alappal kezdődik

Az ízlésünknek megfelelő, varázslatos díszbe öltöztetett karácsonyfa meghatározhatja az egész ünnepet, mint ahogyan évek múlva is bosszúsan emlegethetjük, hogy „amikor elborult a karácsonyfa”… A zavartalan ünnep a stabil alapokkal, jelen esetben a jól tartó karácsonyfatalppal kezdődik, amelyből sokfélét találunk a piacon. Ha csak az anyagát nézzük, létezik fémből, műanyagból és fenyőtalpból készült darab is.

Szerencsére online alaposan áttekinthetjük a választékot, és a netes rendeléssel a bolti keringéstől is megkíméljük magunkat, míg a SimplePay a bankkártyánk biztonságát és az egyszerű vásárlást garantálja. 

Dizájn a köbön

Az online barangoláskor is gyakran kötnek ki a virtuális bevásárlókosárban a romantikus-klasszikus, kovácsoltvas darabok, akár három-, akár négylábú verzióban. Ezek jól mutatnak, kvázi a karácsonyfa első dekorációs eleme lehetnek, ám akkor sem kell elkeserednünk, ha egy kevésbé szép darabot választottunk, ugyanis ötletesen beletehetjük egy nagyobb cserépbe vagy koszorúba, sőt kapható karácsonyfatalp-takaró is. 

A legtöbb gondot a rögzítés szokta okozni, hiszen általában bele kell faragni a fenyőt az állványba, éppen ezért az állítható tartó megkönnyíti a dolgunkat. A pontos illeszkedést és a stabilitást csavar rögzítésével fokozhatjuk, sőt létezik önzáró verzió, amely pedállal működik. A víztartályos verzió a hidratálásról is gondoskodik, hiszen a jellemzően kör alakú tartóba vizet tölthetünk, így a talp nem egyszerűen rögzíti a fenyőt, hanem ellátja vízzel, így hosszabban megőrzi frissességét, és később kezdi el hullatni a leveleit.

Nem kell vele bajlódni

Ha nem vágott, hanem műfenyő mellett döntünk, akkor azért is egyszerűsítjük az életünket, mert a műfenyővel többnyire együtt jár a karácsonyfatalp is, és még faragni sem kell. Az élőfenyőt földlabdával kapjuk, ám ha dizájnosabban tárolnánk, találhatunk neki egy megfelelő méretű tartót, kaspót. 

Általánosságban ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretű karácsonyfatalpat válasszuk, hiszen egy nagyobb fenyőt csak méretesebb talp tud stabilan tartani, és azzal is számolnunk kell, hogy egy aktívabb házi kedvenc vagy egy pajkos gyerkőc nekimehet a karácsonyfának…

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás: https://www.praktiker.hu/stabil-karacsonyfatalp