Sportolás nyáron – légy aktív a hőségben is!

A sportolás mindig elhatározást és kitartást követel meg, de a nyári melegben még nehezebb rávenni magunkat az aktivitásra. Márpedig mozgásra ilyenkor is szükség van, főleg ha szeretnénk formában maradni a megsokszorozódott lángosevős és fagyizós alkalmak következtében is. Egyébként is, ha odafigyelünk néhány szabályra, és a tevékenység is közel áll a szívünkhöz, egész frissítően hat majd egy-egy alkalom még a nagy melegben is.

Így elviselhetőbb a mozgás a hőségben is

Vannak olyan napok, amikor tényleg jobb döntés a lakásban maradni és hűsölni – amikor tombol a kánikula, testednek éppen elég feladat megbirkózni a nagy meleggel, így nem érdemes ilyenkor plusz terhelésnek kitenni. Az azonban alapvetően elmondható, hogy reggelente és esténként valamivel enyhébb a hőmérséklet – érdemes ezeket az időszakokat kihasználni, viszont az olyan alapvető dolgokra, mint a folyadékpótlás vagy a fényvédelem ilyenkor is figyelni kell. 

Most pedig, lássuk, melyek a legkedveltebb nyári sportok.

Az izzadást az uszodában megspórolhatod

Ez teljesen magától értetődő: ha a hőségben egyébként is folyton a vízbe vágyunk, a strandolást miért is ne köthetnéd össze pár sportértékű kör leúszásával? Nem is szükséges állandóan a vízpart közelsége, hisz a városi uszoda is megteszi a hétköznapokban. Adj neki egy esélyt, még ha egyébként nem is vonz annyira ez a világ, a melegben egészen más lesz csobbanni a hűsítő vízben.

Minden, ami a suhanáshoz kapcsolódik

Szinte mindegy is, hogy két kerék, négy kerék vagy nyolc kerék – amíg szabadon gurulva élvezed a friss szellő fuvallatát, egy kicsit legalább megfeledkezhetsz a hőségről. Biciklire, rollerre, görkorira és gördeszkára gondolunk egyébként. Akár közlekedésre használod a sportezközt, akár kitelepülsz a parkba trükközni egy délutánra, a lényeg, hogy a szabadban vagy, mozogsz, ráadásul mindezt úgy, hogy közben még jól is szórakozol.

Mikor megnyugtat, mikor felráz

Van egyfajta terápiás hatása annak, amikor egy SUP-on álldogálsz a hullámok ringatásában – viszont amikor egy ügyetlenebb mozdulat következtében belezúgsz a vízbe, az már egy teljesen más történet. Így is van ez rendjén, hisz a felfrissítő csobbanás egyébként is jól esik időnként. Türelemjáték, hogy elnyerd a stabilitást, viszont ha tényleg foglalkozol vele, a SUP-ozással sokat javítasz egyensúlyérzékeden és tartásodon, ráadásul egy teljes testes edzésnek is betudható az evezés.

Simple tipp: jól jönne pár könnyű anyagú sportruházat, vagy vásárolnál egy új sporteszközt a nyárra? Az interneten hatalmas kínálat vár, ráadásul ha házhoz rendeled a holmikat, még a hűvös lakást se kell elhagynod. Élvezd a teljes kényelmet és fizess elmentett bankkártyáddal a SimplePay felületén, amikor csak teheted.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomagátvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://www.mic.com/p/25-sports-to-play-to-help-you-get-active-this-summer-16083401
https://www.loverskeyadventures.com/benefits-of-stand-up-paddle-boarding/
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/exercise/art-20048167