Slágerjátékok, amelyek nélkül nem telhet el a nyár

Ha azt mondjuk játék, sokan automatikusan a gyerekekre gondolnak, pedig a felnőttek szórakozásához is jól jöhet egy-két hagyományosan népszerű eszköz. Mutatunk néhány szuper szabadtéri játékot, amely „kortalan”, így hát minden korosztály imádja őket.

Igazán felesleges boltban keresgéléssel tölteni az időt, ha helyette akár már a nyári napsütést is élvezheted. A webáruházak széles kínálatában számos nyári játékot megtalálsz, és készpénzzel sem kell bajlódni, hiszen sok helyen találkozhatsz a SimplePay biztonságos és egyszerű fizetési megoldásával. 

A sztenderd játék: a tollaslabda

Szinte mindenkinek van egy olyan emléke, hogy gyerekkorában tollasozás közben az ereszcsatornában vagy a tetőn kötött ki a könnyű kis labda, és jobb esetben létrával próbálhattuk leszedni, rosszabb esetben meg kereshettük elő a tarsolyból az újabb labdát. 

Hiába, tollas nélkül nem is nyár a nyár. Bárhova magunkkal vihetünk egy ütőszettet, pillanatok alatt letűzhetjük a földön vagy éppen a homokon is a hálót, és máris kezdődhet a móka. Hasonló a helyzet a strandröplabdával, amelyhez csak egy labda meg egy háló kell, és nem is muszáj, hogy a homokon játsszátok.

A kedvelt játék, amit a katonáknak tiltottak – a petanque

A világ egyik legegyszerűbb, ám talán legnagyszerűbb játéka a francia petanque, amelyhez csupán némi terület meg néhány golyó kell. Régebben annyira népszerűvé vált a francia hadseregben, hogy a katonákat eltiltották tőle, mondván, ne vonja el a figyelmüket a feladataiktól. Te viszont nyugodtan játszhatod, ráadásul tényleg pofonegyszerű: a saját golyót kell minél közelebb juttatni a fából készült célgolyóhoz, más szóval az öcsihez. A csapatok körönként pontokat kapnak, és az győz, aki előbb eléri a 13-at.

S ha már dobásnál tartunk: ha valami, hát a frizbi sosem megy ki a divatból, így érdemes beszerezni egyet-kettőt az egyedien szálló játékból. Ha igazán vagányak akartok lenni, akkor nagyobb létszámnál egyszerre kettőt-hármat is reptethettek egymás között. Ennél jóval nyugisabb, ám ugyancsak szórakoztató játék az óriás jenga – bizony, nem csak a négy fal között, mini méretben lehet egyensúlyozni az elemekkel.

Labda, vízibicikli a trendi

Persze a legforróbb időszakhoz a strand és a vízpart is hozzátartozik. A gyerekeknek vétek nem beszerezni a legmenőbb felfújható játékokat, de a felnőtteknek is jól jön a vízben a felsoroltakon túl egy-egy jópofa labda, sőt még akár egy vízibiciklivel is beújíthatunk. Ha meg elfáradtunk, akár egy flamingó alakú napozómatracon süttethetjük a hasunkat.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.housebeautiful.com/lifestyle/fun-at-home/g32758163/best-summer-games-outside/
https://www.buzzfeed.com/mallorymcinnis/let-the-games-begin
https://nlc.hu/aktiv-nyar/cikk/szabadteri-jatekok-gyerekeknek/