Rendelj játékokat az unalmas őszi délutánokra!

Az őszi szünetben egy délután se telhet unalommal: kapjatok elő egy jó társast, kártyát vagy izzítsátok be a játékkonzolt, ha se az idő, se a kedvetek nem arra áll, hogy kimozduljatok. A játékok önfeledt szórakozást biztosítanak a családnak, a barátoknak, az meg csak extra, hogy mindemellett csomó dologra megtanítanak minket.

Sose késő elkezdeni! Keress csak rá egy webshopra, hogy lásd, mennyiféle típusú és nehézségi szintű társasjáték érhető el manapság – ha eddig nem tartottad magad nagy játékosnak, lehet azért volt, mert nem a megfelelő társassal próbálkoztál. Hidd el, megéri kísérletezgetni velük, ahogy a kártyákkal és a videójátékokkal is – ki is fejtjük, mi miért tartjuk annyira fontosnak, hogy a játék mindenki életének a részét képezze.    

Simple tipp: hagyd a készpénzes utánvétet, és fizesd ki a vásárlást otthonod kényelméből online! 

Ami a társasjátékokat illeti, a logikai, stratégiai feladatok megoldása már eleve intenzív agymunkát igényel, a társakra, ellenfelekre való odafigyeléssel pedig további hasznos készségeket sajátíthatsz el. Elérni az áhított sikert, megélni a kudarcot – a játékok tulajdonképpen az életre nevelnek, megtanítanak csapatban gondolkodni, tisztességesen versengeni. Éppen ezért lehet hasznos, ha a gyerekek is már egész kicsi korban megismerkednek velük, ahogy az is, ha nagyobbacska korukban se csak a videójátékok bűvöletében élnek. Arról pedig még szó sem esett, mekkora élményt jelentenek ezek a pillanatok, amikor összeül a család, vagy egy társaság, és kezdetét veszi ez az izgalmakkal teli kaland!

Mindez nagyrészt a kártyajátékokra is igaz, hisz sokszor már ezek is komplett társasjátékoknak tekinthetők. A klasszikus, táblás-bábus típusokkal szemben viszont annyi előnyt maguknál tudhatnak, hogy egy kártyázáshoz sokkal könnyebb előkészülni – ezeknek a játékoknak a legkisebb a hely- és eszközigényük, így nem kell rögtön az egész nappalit átrendezni, illetve a konyhaasztal is nagyrészt érintetlen maradhat. Sokszor a játékmenet is pörgősebb, így nem muszáj órákra elköteleződni, könnyebben beilleszthetők még a hétköznapok feszített tempójába is. 

játékkonzolokat sem hagyhatjuk ki a felsorolásból: fontos a mértékletesség, ez vonatkozik Rád, illetőleg a gyermekekre is, ha nekik veszed. Ha sikerül megtartani ezt a mértékletességet, a videójátékok is fejlesztő hatásúak lehetnek – gondoljunk például a problémamegoldó készségekre, a kreativitás és a képzelőerőerőre. A virtuális, háromdimenziós térben való eligazodás a fiatalok tájékozódási, térérzékelési skilljein is javítanak, a multiplayeres játékok pedig az online kapcsolattartást segítik. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://reflexshop.hu/a-tarsasjatek-egyertelmu-elonyei-129
https://www.life.hu/eletmod/20141113-kartyajatekok-jotekony-hatasai.html
https://www.understood.org/en/school-learning/learning-at-home/games-skillbuilders/4-surprising-benefits-of-video-games