Praktikák kézi- és gépi mosogatáshoz

Tudósok feladata és matekzsenik kihívása eldönteni, hogy a kézi mosogatás vagy a mosogatógép használata-e a környezet- és pénztárcabarátabb megoldás a hegyekben álló mosatlan eltüntetésére. Meg is hagyjuk nekik a választást, ugyanakkor mutatunk néhány praktikát, amellyel fel tudjuk dobni az unalmasnak tűnő robotolást, vagy jobban tudunk vigyázni a munkát helyettünk elvégző masinára.

Kesztyű, só, mókás szivacs

Mosogatógép hiányában néha tényleg elég lélekromboló rápillantani a kedves családi ebéd után keletkező edényhalomra, amikor a woktól kezdve az utolsó kiskanálig minden mosogatásért kiált. Azért nem kell kétségbeesni, ahogy mindennek, ennek is a végére érhetünk.

Egy pöpec mosogatószivacs vagy dörzsi meggyorsítja a munkát, ráadásul egyre elterjedtebbek a környezetbarát, természetes úton lebomló darabok. A kezünket egy vastag kesztyűvel óvhatjuk meg a forró víztől, a vegyszertől és persze az ételmaradékoktól, míg talán eltereli a figyelmünket a piszkos munkáról, ha a kedvenc illatú mosogatószerünkkel súroljuk az edényeket. 

Olyan apróságokkal is tehetünk a jobb hangulatért, mint egy vicces formájú mosogatószivacs, vagy a konyhához passzoló, vagány színű edényszárító.

Dolgozzon helyettünk a mosogatógép? 

Nem lesz szükség azonban ilyen praktikákra, ha a konyhai berendezés része a mosogatógép is. Ugyan magát a gépet le kell gyártani, és az a működés során áramot fogyaszt (persze a kézi mosogatáshoz engedett meleg víznek is megvan az ára), programonként csupán 9-15 liter vizet használ, amely igencsak környezetbarát mennyiségnek számít. Igyekezzünk mindig telepakolva elindítani, hogy még többet spóroljunk, és a környezetet se terheljük feleslegesen.

A higiéniáért azzal tesz, hogy magasabb hőfokon tisztít, mint amit a kezünk akár kesztyűvel bír. Mégis, talán a legvonzóbb jellemző, hogy nem nekünk kell bajlódni a makacs zsírlerakódásokkal és bosszantó társaival. 

Ha már ilyen főnyeremény tud lenni egy mosogatógép, gondoskodjunk róla, hogy minél tovább vegye le a vállunkról ezt a házimunkát. A mosogatótablettán kívül időről időre tankoljuk fel speciális tisztítófolyadékkal, és vízlágyító sót se felejtsük el, mert hálás lesz érte a masina.

Akár egy-egy hasznos kiegészítővel dobnánk fel a kézi mosogatást, akár kedvet kaptunk a mosogatógéphez, könnyedén házhoz rendelhetjük a szükséges eszközöket, a SimplePay fizetési megoldást választva készpénzmentesen, Simple-fiókba mentett bankkártyánkkal pedig ráadásul egyszerűen és gyorsan, pillanatok alatt fizethetjük ki a végösszeget.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/ot-praktika-ami-segit-a-mosogatasban
https://www.globalplaza.hu/cikk/3-ok-amiert-megeri-mosogatogepre-valtani
https://g7.hu/elet/20190127/mosogatogep-vagy-kezzel-mosogatas-kiszamoltuk-melyik-kornyezetbaratabb/