Otthonunk díszei – így dobjuk fel növényekkel a lakást

A növények évszaktól függetlenül a lakás életteli díszei, „tiszta levegő-felelősei”, nincs olyan szoba vagy helyiség, amelyet ne dobna fel egy kisebb vagy nagyobb növény. Mutatunk néhányat, amelyeket egyszerű beszerezni, és ha gondosan ápoljuk őket, meghálálják a törődést.

Még csak kertészetbe sem kell mennünk, hogy megvásároljuk az otthon új díszeit. A növényt, a cserepet, a virágföldet, és a tápoldatokat is megrendelhetjük online. A SimplePay-jel ráadásul egyszerű és biztonságos a végösszeg kiegyenlítése, így ha ezzel a fizetési opcióval találkozol, pillanatok alatt rendezheted a folyamatot.

Zöldellő szépségek, színpompás virágok

A filodendron díszes szobanövény, amely a törpeverziótól egészen a hatalmas méretig megtalálható és megrendelhető a dísznövénykertészetek webáruházaiból. Szobahőmérsékleten szépen nő, ezért szinte bárhol tarthatjuk a lakásban. A bambusz egy fokkal egzotikusabb, és a származási helyének megfelelően szereti a párás levegőt, erre érdemes külön ügyelni. Színt visz a zöldbe a dél-amerikai flamingóvirág, amely ugyancsak kedveli a párát és a meleget, ellenben nem különösebben fényigényes, ezért egy-egy sötétebb helyen is tarthatjuk. A krotonvirág bezzeg szereti a napfényt, szóval ne rejtsük el a napsugár elől. 

Díszes, szép, de legyen jó a növénynek is

A virágültetés fontos momentuma, hogy milyen cserépbe plántáljuk a frissen vásárolt lakásdíszt. A kiválasztáskor sokszor a dekorációs szempontok dominálnak, ami persze nem probléma. Egy-egy díszes, színes, mintás cserép remek kiegészítője a berendezésnek, ám figyeljünk arra, hogy a növényeknek is jó legyen. A porózus jellegű anyagból készült edények falán átjut a levegő, ráadásul magába szívja a virág földjében lévő plusz nedvességet. Ezenfelül hőszigetelő hatású, így védi a növényt, ha véletlenül hűvösebb helyen felejtenénk, és a súlya miatt nem is dől el könnyen. Bónusz, hogy az agyag a lebomláskor nem szennyezi a földet. 

Így tartsuk életben a virágainkat

A leggyakoribb hiba a növényápoláskor, hogy megspóroljuk az időt, és nem nézünk utána, mire van szüksége a virágnak. A páraigényes növények például nem lehetnek túlságosan száraz levegőben. A radiátorra helyezett párologtatóval is párásíthatunk, illetve rendelhetünk agyaggranulátomot, amelyet a növények földjére kell szórni. Amelyik növény szereti, annak érdemes hetente többször végigpermetezni a leveleit. 

Nemcsak az emberek, a növények is megfázhatnak, ezért a szellőztetéskor akár álfallal is védhetjük őket. Télen könnyebben szaporodnak el az atkák a leveleken, ezek ellen szerezzünk be növényvédő szert, a különféle tápoldatok pedig eleve segítenek jó állapotban tartani növényeinket. És még valami: a túlzásba vitt öntözés is ugyanolyan káros lehet, mintha nem juttatnánk nekik elegendő mennyiségű vizet. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
http://www.lakaskultura.hu/kert/noveny-abc/7-noveny-amely-orok-nyarat-hoznak-az-otthonodba/
https://www.fitoland.hu/6_hiba_szobanovenyek_teli_apolasa
https://www.agrarszektor.hu/kiskertblogger/itt-a-nagy-cserep-kisokos-nem-mindegy-mibe-ulteted-a-novenyed.17529.html