Ötletek a saját készítésű adventi koszorúhoz

A karácsonyi időszak egyik szimbóluma az advent négy vasárnapját jelképező gyertyával díszített koszorú. Az internetet böngészve a minimalistától a gazdagon díszítettig rengeteg típusú koszorút találunk, amit egyszerűen házhoz is rendelhetünk. Ráadásul nemcsak a komplett koszorút, hanem az egyes elemeit is megrendelhetjük, hogy aztán a meghitt várakozás részeként magunk készítsük el azt.

Milyen alapot válasszunk? 

Lelkünket hangoljuk az ünnepre akkor, amikor egyedül vagy a gyerekekkel, szeretteinkkel megcsináljuk a koszorút. A folyamat kezdéseként érdemes beszerezni vessző-, szalma- vagy háncsalapot, ha pedig akár több adventre tervezünk vele, akkor választhatunk polisztirolból készült alapot. Ezen kívül is sokféle alap létezik, láttunk már fatörzsből vágott lapot adventi koszorúnak díszítve, szóval bátran kísérletezhetünk. 

Mindegyik megoldásban közös, hogy változatos díszekkel vonhatjuk be, akár le is fújhatjuk a színét, hogy a képzeletünknek megfelelő alapot jelentsen a díszítésre. A folytatásban szükség lesz néhány barkácseszközre is, mert elképzelhető, hogy az otthoni ollónak meggyűlik a baja a drót elvágásával, míg a ragasztópisztoly is jó szolgálatot tehet. Ezért aztán elő a barkácsdobozzal, vagy ha hiányos a készlet, akkor amolyan nulladik lépésként ezt a szettet egészítsük ki néhány, az egész évben jól használható elemmel, mint például egy erős metszőollóval.

Díszek változatos tárháza

A díszítésnél még inkább igaz, amit a koszorúalap kiválasztásakor már írtunk: a kreativitásunk szab határt a végeredménynek. A legfontosabb összetevő a gyertya, amelyből választhatunk alacsonyabb vagy magasabb, sudárabb vagy „tömzsibb” darabot, és a gyertyatalpról se feledkezzünk meg. A hagyomány szerint három lila és egy rózsaszín gyertya kap helyet a koszorún, míg gyakran piros és fehér kerül rá, ráadásul mára oldódtak a szabályok, és a gyertya színe is az ízlésünket kifejező egyik döntés lehet.

Alaptól függően megtűzhetjük fenyőágakkal, mohával, tobozzal, továbbá kerülhet rá angyalka, különböző karácsonyi figura, műhó, szalagok sora, néhány műanyag bogyó vagy egy felirat. A visszafogottságában is nagyszerű, egy-két dísszel és gyertyával készített, koszorútól a mindenféle szépséggel elhalmozott megoldásig látunk példát, összességében az egyéniségünket és ízlésünket tükrözi majd a végeredmény. Azért célravezető átgondolni, hol helyezzük el a lakásban koszorút, hogy aztán harmonizáljon az otthonunk stílusával.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/adventi-koszoru-otletek-kellekek?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Praktiker_Pmax_Ongoing&gclid=CjwKCAjw2bmLBhBREiwAZ6ugo51XZvfo-4qDKw6YN2WWSbMkpvPg545agqRH0JzvfPu8Zmb4nGO9rBoCWc4QAvD_BwE
https://nlc.hu/advent_tuti_tippek/20201124/advent-koszoru-2020-csinald-magad-diy-otthon/