Öntözési praktikák a forró hónapokra

Mi sem élvezetesebb annál, mint a kelő nap sugarai alatt, egy kényelmes fotelben, az üde kertben kortyolgatni a reggeli kávét. Ahhoz viszont folyamatosan gondoskodnunk kell a növényekről, hogy valóban zöld oázisnak beillő legyen az udvarunk. Következzen néhány öntözéssel kapcsolatos fortély, amiért hálásak lesznek a kertünk lakói.

Nem bízhatunk mindent az esőre

Bár az emberek kevésbé szeretik nyáron az esőt, hiszen keresztülhúzhatja a kerti grillpartit, a növények nagyon is vágynak az életet adó cseppekre. Azonban az időjárás olykor szeszélyes és hektikus, sajnos egy forróbb nyár átvészeléséhez nem lesz elég növényeinknek a természetes csapadék, ezért fontos, hogy igény szerint „mesterségesen”, öntözéssel is tápláljuk őket.

Például a muskátlit fontos naponta öntözni, mert az egyszeri kiszáradást sem tűri, ám vannak olyan növények, amelyeket elég ritkábban, több vízzel locsolni, és azzal gazdálkodnak a vízmentesebb napokon. 

Mikor öntözzünk? 

A jól megválasztott időponttal nagyban javíthatjuk az öntözés hatékonyságát, hiszen kora reggel vagy a napnyugta után több vizet tud megtartani a föld, ilyenkor kevesebb párolog el, mintha erős napsütésben öntöznénk. Ha napközben szórófejjel locsolunk, akkor még könnyebben illan el a víz, anélkül, hogy hasznos lett volna a növényeinknek.

Ezekkel egyszerűbb lesz az öntözés

A kert méretétől és a növények, fák, bokrok, no meg persze az ideális állapotban amolyan zöld szőnyegként elterülő gyep függvényében érdemes beszerezni a locsolótömlőt, az öntözőfejet, az esőztetőt, és persze a csatlakozót. A kisebb növényeket kézi kannával locsolhatjuk, ám a nagyobb felülethez szükség lehet a szórófejes megoldásra vagy a csepegtető öntöző kellékeire, mert ezek segítségével energiát és időt is megtakarítunk. Egy-egy rendszer ráadásul automatikusan is működik, így nincs szükség arra, hogy otthon legyünk. 

Öntözéshez szükséges eszközeidet megrendelheted online is. Amennyiben lehetőséged van rá, élj a SimplePay megoldásával, és fizess kényelmesen, pár kattintással a Simple-fiókban elmentett bankkártyáddal.

Szerencsére az öntözési eszközök szépen illeszkedhetnek kertünk összképébe, például a tömlőt rendezetten tárolhatjuk egy kerti tömlődombon vagy fali tömlődobozban. 

Egyébként, ha már a növények locsolásáról szó esett, ne feledkezzünk meg arról, hogy magunkat is frissíthetjük: egy párásító szett vízpermetfüggönye akár tíz fokkal is csökkenti a hőmérsékletet, amellyel érezhető és gyors enyhülést hoz egy forró napon.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://balintgazda.hu/aktualis-kert/aprilis/a-kerti-ontozes-bevalt-fortelyai.html
https://www.praktiker.hu/kert/locsolas-ontozes-tomlo
https://www.praktiker.hu/kert/locsolas-ontozes-tomlo/locsoloeszkoz-szerelveny/304174-marka-nelkul-parasito-szett-7-5m