Nyelvtanulás egyszerűen

Kikapcsolódásként belevágnál egy új nyelv tanulásába? Netán csak szeretnéd jobban megérteni a kedvenc sorozataidat? Az online nyelvtanulás egyszerre szórakoztató és izgalmas kihívás. Szinte bármelyik nyelvet választod, sokféle praktika segít, ráadásul már néhány perc tanulással is rengeteget haladhatsz.

Nyelvtanár a zsebben

Ha nincs sok időd, néhány percet akkor is találhatsz, pláne, ha a zsebedben hordozod a „nyelvtanárodat”. A mobilra telepíthető applikációk kifejezetten arra szolgálnak, hogy rövid idő alatt hatékonyan és szórakoztatva tanítsanak. A világnyelv angol tanulására appok sorát fejlesztették ki, a kezdőtől akár egészen az anyanyelvi szintig is el lehet jutni. Az appok többségének előnye, hogy nyelvtanárok készítették. Másrészt ahány applikáció, annyi módszer. Van, amelyik a nyelvtanra koncentrál, másik a szókincsre, néhány a beszédre. 

A 21. századi technikának köszönhetően például anélkül beszélgethetsz, hogy amiatt feszengenél, mit szólnak mások a kiejtésedhez. Néhány applikációban mesterséges intelligenciával felszerelt robottal gyakorolhatod a beszédet. A tökéletes észlelés érdekében azonban nem árt, ha beszerzel egy kellően érzékeny mikrofont. Az appok egyébként nagyon kreatív megoldásokat tesznek lehetővé, van olyan, amelyikben te hozhatsz létre virtuális szókártyát. 

Könyv a kézben 

Egyszerűen persze nemcsak appokon tanulhatunk nyelvet. Sok-sok könyv, szótár, gyakorlófüzet készült azzal a céllal, hogy napi öt-tíz perc tanulással is lehessen fejlődni. És mivel az ismétlés a tudás anyja, a munkafüzetekben gyakorolni lehet a tanultakat, plusz írásban is fejlődhetsz. 

Sokan mondják, nem az a fontos, hogy tökéletes nyelvtannal beszéljük-használjuk a nyelvet, hanem hogy valamennyire ki tudjuk fejezni magunkat. Azaz, nagyon fontos a szókincs, hiszen ha tudod a szavakat, akkor érted majd a beszélgetést. A szókártyák rengeteget segítenek ebben, bárhol elférnek, és egyszerűen tanítanak hasznos kifejezéseket. A Bookline-ról a Simple appon keresztül is többféle nyelvtanulást segítő könyvet beszerezhetsz. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://nyelvtanarszemmel.blog.hu/2016/08/15/hogyan-tanuljunk-nyelvet-gyorsan-es-konnyen
https://angolintezet.hu/angol-tanulas-blog/legjobb-nyelvtanulo-appok-angoltanulashoz/
https://consteach.com/nyelvtanulas-otthonrol-mutatjuk-a-legjobb-applikaciokat/