Ne hagyjon el a remény: ezek a növények tényleg bírják a strapát!

Nem Te vagy a rossz növénynevelő – egyszerűen csak rossz típusokkal próbálkoztál eddig. Lehet, hogy életstílusoddal nem fér össze a folyamatos pátyolgatás, vagy lakásod adottságai nem a legmegfelelőbbek. A vidám, zöld társakról azonban nem kell véglegesen lemondanod: a cikkünkben említett fajták nálad is biztosan „túlélnek” – ha nem hiszed, tégy egy próbát!

Hirtelen jött az ötlet, vagy már régóta fontolgatod? A tökéletes növény kiválasztását bármelyik napszakban elvégezheted: a cserepet és a virágföldet is szállítja majd a futár, a legkényelmesebb fizetési móddal pedig a SimplePay vár – ne feledd, ha egy webshopban a SimplePay megoldásával találkozol, a leggyorsabban Simple-fiókba mentett kártyáddal fizethetsz.

Keveset kér, mégis sokat ad cserébe az aloe vera

Az aloe verának sincs nagy vízigénye: télen elég havi egyszer megöntözni, de nyáron is csak kéthetente igényli a hidratálást. Szereti a világos helyeket a lakásban, de a tűző naptól inkább tartsd távol! Igazi csodanövényről beszélhetünk: belső, zselés anyagának gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatása van, mely segíthet a bőr problémás területeinek gyógyításában – ha csak emiatt vennéd meg, először egyeztess bőrgyógyászoddal. 

A szoba dísze lesz a gömbkaktusz

A gömbkaktusznak még jót is tesz, ha időnként árnyék vetül rá, ráadásul kaktusz létére az öntözést is alig-alig igényli. A szúrós kis „kobak” már önmagában is különleges megjelenést nyújt, de az összhatás még egzotikusabb lesz, amikor virágait is kibontja. Végre lelkiismeretfurdalás nélkül hagyhatod szabadon éldegélni a növényedet, ráadásul még szépségével is dicsekedhetsz az ismerőseid előtt.

Extrán szívós az anyósnyelv

Kevés természetes fénnyel kell operálnod a lakásban? A növény nevelgetésről így se kell lemondanod: az anyósnyelvnek az árnyékos otthon maga a paradicsom! Rendkívül igénytelennek mondható a teremtmény, locsolni is alig kell, viszont rögtön frissességet és otthonos hangulatot kölcsönöz szobádnak. Nem viccelünk, télen megelégszik azzal is, ha csak két havonta jut folyadékhoz. A sok jó mellett azonban azt is tudnod kell, hogy az anyósnyelv levele mérgező – kisgyerek vagy háziállat közelében körültekintően járj el vele.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/turokepes-szobanovenyek-otthonaikban-amelyek-birjak-a-strapat