Mozognál otthon? Segítünk sporteszközt választani!

Ha korábban rendszeresen jártál edzőterembe, valószínűleg rutinosabban mozogsz a neked való sporteszközök között, de a négy fal közötti edzés mindenkit új kihívások elé állít, amikor már unalmasak a megszokott gyakorlatok. Ha pedig mostanában vágtál bele az egészséges életmódba, mutatjuk, milyen kiegészítőket szerezz be, hogy fenn tudd tartani a saját vagy családtagjaid lelkesedését. Mindezeket az otthonod biztonságából, online fizetéssel házhoz rendelheted egy sportáruházból vagy webshopból!

Matrac / edzőszőnyeg

Ha csak nem vagy elkötelezett jógázó, inkább az otthoni talajgyakorlatokhoz keresed a társad: bármilyen jól tapadó matrac megfelel, nem szükséges prémium jógaeszköz. Ezeket általában pilateshez, aerobichoz vagy saját testsúlyos (’core”) edzéshez tervezik, és egyenletes, izzadásnak ellenálló felületet adnak. Ha inkább a súlyoktól és ütésektől szeretnéd megvédeni a lakást, a padlóvédő edzőszőnyeg a neked való, ami nagyobb felületen összeilleszthető, és elnyeli a csapódásokat. Bármilyen aljzatot rendelj is, fontos, hogy rendszeresen tisztítsd és hagyd kiszáradni két edzés között.

Melegíts! De mivel?

Bár az otthoni edzések nem tűnnek annyira megterhelőnek, ez csak a látszat: a sérülésveszély miatt minden erősítés előtt melegíts be alaposan! Ebben, és persze az edzés végi nyújtásban is segítséged lehet egy SMR(Self-Myofascial Release, azaz „önmasszázs”) henger. Ennek az eszköznek rengeteg egyéb előnyös hatást is tulajdonítanak, például segíthet a krónikus hát-és derékfájdalmak enyhítésében, a sérülések utáni regenerációban. A henger használatát könnyen el lehet sajátítani néhány videó alapján, a választékban azonban könnyű elveszni. Kezdő hengerezőként válaszd a kevésbé „tüskés”, inkább csak apró recékkel ellátott verziókat! A nagyobb sportszer áruházaktól a kisebb webshopokig találhatsz kedvedre valót.

Csúszókorongok

A teljes tested átmozgathatod két korong segítségével, amit a lábaid vagy kezeid alá tehetsz, csúsztatva a talajon: a gyakorlatokat nagyon jól lehet variálni vele kezdőtől a haladó szintig, guggolástól a háton fekvésig. És mivel a legfontosabb tartóizmaidat mozgósítja, nagyon szépen formál is. A csúszkák általában kétféle felülettel rendelkeznek, így kövön-parkettán és szőnyegpadlón is használhatod. A funkcionális edzésed egyik alapvető kelléke lehet a későbbiekben is: kiválthatja a haskereket és az egy-egy izomcsoportra kitalált eszközöket, így nem kell halmoznod a felszereléseket.

Edzőheveder és gumiszalag

Az edzőhevederek (vagy felfüggeszthető erősítők, vagyis a TRX-kötelek „rokonai”) újabb verzióihoz már nem szükséges tartórúd vagy egyéb tartós rögzítés: egy jól záródó ajtón átvetve biztonságosan lehet vele dolgozni lakáson belül is. A felsőtest gyakorlatokhoz a hevedert állítsd csípőmagasságba, és edzettségi szintednek megfelelően növeld a dőlésszöget és a távolságot. A heveredek jól erősítik az összes izomcsoportot – tény, hogy az ajtó akadálya lehet néhány gyakorlatnak, ami amúgy a teremben jól működik, de így is kivitelezhető vele egy teljes testet sanyargató edzés. A különböző ellenállású gumiszalagokkal hasonló hatást lehet elérni, de a szalagok erősségét inkább akkor tudod látatlanban kiválasztani a webshopban, ha volt már dolgod ilyen eszközzel. Más esetben a hevedert jobban fogod értékelni, és rengeteg videót is találsz majd inspirációnak.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Simple fiókba mentett bankkártyával történő fizetéseiddel ráadásul most értékes nyeremények gazdája lehetsz!
Ide kattintva megtudhatod, miért érdemes elmentened bankkártyádat – több ezer webshopban és a Simple alkalmazásban is gyors, biztonságos vásárlás vár rád.