Mit tud egy jó futóóra?

Egyszerű, de nagyszerű mozgás- és edzésforma a hazánkban egyre népszerűbb futás, hiszen könnyen kivitelezhető. Szinte bárki kipróbálhatja, ha egészségi állapota engedi, ráadásul kellő elszántsággal párosulva látványos eredményeket hozhat, bónuszként pedig a kilométereket falva végtelenül szabadnak érezhetjük magunkat.

A futáshoz változatos és trendi kiegészítőket szerezhetünk be, ha pedig kíváncsiak vagyunk a pontos teljesítményünkre, akkor az okostelefonon futó applikáción kívül egy-egy futóóra is adatok garmadájával bűvöl el minket. Ha kipróbálnád, milyen az edzés ezzel a hasznos „társsal”, vagy csak beújítanál a futópályán, nézz szét akár már most a webshopok kínálatában! Amely webáruházakban választható a SimplePay fizetési lehetőség, ott igazán egyszerűen vásárolhatsz, ha a Simple-fiókos fizetést választod!

A mini motivátor

A futóórák már-már alapvetőnek számító tulajdonsága, hogy GPS vevővel vannak ellátva, így pontosan mérnek és dokumentálnak, ennek köszönhetően később egyszerűen összehasonlíthatjuk, hogy mikor, mennyit, hol és milyen sebességgel futottunk. Részben testreszabhatóak, ráadásul képesek lehetnek részidők tárolására, sőt ha arra van igényünk, egy profi darab már az edzés levezénylésében is segít. 

A futás közben felszaladhat a pulzusunk, ám a pulzusmérővel ellátott futóóra segít odafigyelni erre a fontos részletre is. Sokan a mellkaspántos mérésben hisznek, ám a csuklónál történő mérés is precíz, sőt néhány futóóra a mellkaspánt adatait is képes fogadni. Többen úgy gondolkodnak, hogy kezdőnek, amatőrnek nincs szüksége a pulzusmérésre, ám talán éppen nekik segít a legtöbbet, például megóvja őket a túlterheléstől. 

A kellően jó akkumulátoridővel működő futóóra egyúttal a csuklónkon hordott mini motivátorunkká válhat, hiszen jelzi, hány kalóriát égettünk el, és könnyen nyomon követhetjük a fejlődésünket is. Egyébként egy-egy okos futóórának köszönhetően akár teljesen techfüggővé válhatunk, hiszen képes mérni az alvást, az aktivitást, így aztán elmélyedhetünk az adatokban.

Kényelem minden tekintetben

Általánosságban a sportórákat, és azon belül a futóórákat is igyekeznek úgy kialakítani, hogy kényelmes legyen a használatuk, amelybe beletartozik, hogy könnyű a súlya, kényelmes és egyszerűen cserélhető a pántja, továbbá áttekinthető a menürendszere. 

A futóóra szinte már-már egy okostelefonra emlékeztet, hiszen nemcsak hogy precízen méri a teljesítményedet, hanem az üzenetekről, értesítésekről sem maradsz le, sőt akár még zenét is hallgathatsz róla.

A legfontosabb persze, hogy eldöntsd, neked mire van szükséged, utána már csak válogatnod kell a széles kínálatból, a webáruházakban ráadásul könnyedén össze is hasonlíthatod a különböző futóórákat.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.garmin.hu/blog/melyik-garmin-futoorat-valasszam
https://top4running.hu/pg/hogyan-valasszunk-futoorat
https://www.mozgasvilag.hu/futas/hirek/az-5-legjobb-futoora