Mit tegyünk, ha nem tetszik a karácsonyi ajándék?

Bármennyire is szeretnek minket a családtagjaink és a barátaink, vagy bármennyire is jó szívvel ajándékoznak meg minket a távolabbi ismerősök, a munkahely, olykor előfordul, hogy egyszerűen nem tetszik nekünk a meglepetés, netán van már belőle. Márpedig nehéz együttélni valamivel, ami nem passzol hozzánk, így csak „porfogónak” használnánk. Mit tegyünk ilyenkor? Erre mutatunk most néhány ötletet, megoldási javaslatot.

Cseréljük ki valami nekünk kedvesre

Sokan nyitottan állnak az ajándékozáshoz, ezért tudják, hogy előfordulhat, a meglepetés nem teljesen illik a másik ízlésvilágához. Ezért már az ajándékozáskor odaadják egy borítékba zárva a blokkot, vagy ha például neten vásároltak és SimplePay-jel fizettek, akkor átküldik az elektronikus számlát. Ilyenkor könnyű dolgunk van, hiszen el sem kell mondanunk, hogy nem tetszett az ajándék, egyszerűen kicseréljük. 

Ha nem így történik, akkor kedvesen, kíméletesen magunk is felvethetjük, hogy szükség volna a blokkra, mert nem lett teljesen jó a kiválasztott ruha, vagy csak őszintén elmondjuk, másféle díszt képzeltünk el a lakásba. Akár még közösen is kiválaszthatjuk az új ajándékot. 

Továbbajándékozni, jótékonykodni

Sokakkal előfordult már, hogy megkapták olyan könyvet vagy kisgépet találtak a fa alatt, amely már megvan. Ilyenkor opció lehet az is, hogy egy következő ünnepen továbbajándékozzuk a nekünk szánt meglepetést, hiszen így örömet szerzünk vele. A nem különösebben személyre szabott ajándék, például egy bögre, gyertya, parfüm, kozmetikum, netán ital is kedves meglepetés lehet másnak, csak arra figyeljünk, hogy ne annak adjuk oda, akitől kaptuk.

A nekünk nem tetsző vagy feleslegesnek bizonyuló ajándékkal másképp is mosolyt csalhatunk valaki arcára: sokan nélkülöznek, így a jótékonykodással új értelmet adsz a kapott dolognak, és kézzelfogható tárgyon túl hitet is adsz egy rászorulónak. 

Adjuk el? Miért ne? 

Noha nem találtunk vonatkozó statisztikát, ám érzésre karácsony után megélénkül az apróhirdetések piaca, hiszen sokan szimplán eladással akarnak „megszabadulni” a nem kívánt karácsonyi ajándékoktól. Ilyenkor a vevő új, akár bontatlan állapotban juthat valami olyasmihez, amire vágyott, míg az eladó a pénzből vehet magának valami neki tetszőt. 

Azért reméljük, hogy alapvetően sikerül olyan karácsonyi ajándékot adni és kapni, amely telitalálat lesz. Egy kis időráfordítással biztosan megtalálod neten a szuper meglepetést, a SimplePay fizetési megoldás pedig abban segít, hogy biztonságos és gyors legyen a számla kiegyenlítése.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://divany.hu/lajfhekk/2019/01/02/utalom-a-karacsonyi-ajandekom-ajandek-eladasa/
https://www.glamour.hu/g-eletstilus/mit-tegyel-ha-nem-tetszik-a-karacsonyi-ajandek/f4cdj0w