Milyen a tökéletes kempingszett?

Itt van a nyár, kellemes az idő, ami egyet jelent azzal, hogy irány a természet, és elő a kempingszettel! A tökéletes csomag összekészítéséhez érdemes elolvasni a cikkünket, hogy aztán az erdőben már ne kelljen otthon maradt fontos dolgok miatt szívni a fogunkat.

Inkább a természetet, mint a boltokat járd: a webáruházak széles választékából beszerezheted a kifogástalan kempingszett darabjait, és ahol lehetőség van a SimplePay megoldással egyenlíteni a számlát, ott válaszd a kényelmes Simple-fiókos fizetést!

Az alfa és ómega – a sátor

A családi béke tönkretételére vagy barátok összeugrasztására is képes egy rosszul megválasztott sátor, amely csak bosszúságot okoz a felállítása közben. Ha nincs sátorszaki a társaságban, érdemes pofonegyszerűen felállítható, trendi pop-up sátrat választani. Jól jöhet az olyan darab, amelyet már készen is könnyű áthelyezni, és szerencsére akár a nagy, hatszemélyes családi, előtérrel ellátott sátrakból is létezik ilyen verzió. 

Az átgondoltan megválasztott helyszínnel persze megspórolhatunk némi energiát: a sátor kerüljön a terep legmagasabb részére, hogy egy váratlanul jött eső ne boríthassa el. Eleve is érdemes strapabíró kempingsátor mellett dönteni, hiszen az időjárás szeszélye olykor meglepetésként érkező zivatar képében mutatkozik meg. Jól jöhetnek még az olyan kiegészítők, mint a sátoraljzat és egy könnyű (gumi)kalapács, míg később a benti kényelmet a sátorlámpa fokozhatja. 

Mintha otthon lennénk

Egy kisebb sátorban talán nincs elég hely az elrendezkedéshez, ráadásul egy-két napos kempingezéshez kevesebb holmira van szükség, viszont, ha hosszabb időre megyünk, jól jöhetnek az otthon komfortját idéző elemek. A hőszigetelt hálózsákban párna vagy plusz takaró teszi pihentetőbbé az alvást, míg az amúgy összecsukható polcon és tárolóval átláthatóbban helyezhetjük el a dolgainkat. 

Ha a terep adottságai lehetővé teszik, függőágyban heverészhetünk délután, ráadásul ez még egy-egy éjszakai alváshoz is megfelelő nyughely lehet. Hogy még fokozzuk a kényelmet: egy kempingszék máris sokkal hangulatosabbá teszi a reggeli kávé elfogyasztását.

A természetben is kényelmesen

Persze a természetbe nem azért kirándulunk, hogy ne tudjunk elszakadni a mobiltelefonunktól, ám a töltőknek, a kisebb elektromos főzőnek vagy a vízforralónak jól jöhet az áram. Ha nem a kemping másik végében akarunk sorban állni érte, egy hosszabbító egy-két elosztóval óriási szolgálatot tehet. 

A gázfőzőhöz viszont áram sem kell, a hozzá passzoló gázpalacknak köszönhetően egyszerűen és hangulatosan elkészíthetjük a család ebédjét vagy vacsoráját, illetve a reggel életet adó kávét. Ha a fekete nedűből későbbre is tartalékolnánk, termosz is kívánkozik a csomagba, ám ne feledkezzünk meg az étkezés többi kellékéről, a tányérról és az evőeszközökről, például az egyszerű, de nagyszerű kanálgépről. A természetbarát pipereszerek mellett a szúnyogriasztónak és az elemlámpának is találjunk helyet a kempingszettben. 

A kempingezés „kéz a kézben jár” a túrázással, ez utóbbihoz már adtunk néhány tippet.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://parkkemping.hu/kempingfelszereles/
https://nlc.hu/orangyal-cikkek/cikk/kempingezes-biztonsag/