Mi legyen a növényeinkkel a nyaralás alatt?

Nemrég mélyedtünk el abban, hogy mely növények bírják a nyári hőséget a teraszon, ám talán még a legkitartóbb virágoknak is van tűréshatára, amelyen többnyire túlmegy a nyaralás alatti távollétünk. Hiába, akinek növényei vannak az erkélyen vagy a lakásban, azoknak róluk is kell gondoskodni az utazás előtt – no de mit tehetünk értük? Hoztunk néhány kézenfekvő megoldást.

Ismerősök segíthetnek

Miután a kisállatpanzióval szemben növénymegőrzőről még nem hallottunk, ezért a nyaralás alatt érdemes megkérni valakit, hogy a távollétünkben házhoz jöjjön, és gondoskodjon a virágainkról. Ha szerencsések vagyunk, kellően közel lakik egy családtag, barát, netán megbízunk annyira a szomszédban, hogy kulcsot adjunk neki a lakáshoz, a folyosóhoz.

Átcsoportosítás a túlélésért

Persze gyakran nem kivitelezhető, hogy valaki átjárjon öntözni hozzánk, így trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Segíthet például, ha az erkélyről a lakásba csoportosítjuk át a féltve őrzött kincseinket, vagy akár az otthonunkon belül még napos, ám összességében árnyékosabb helyre pakoljuk őket.

Az elmenetel előtt érdemes alaposan megöntözni őket, így tovább bírják majd nélkülünk. A föld nedvességtartalmát agyaggranulátummal vagy kaviccsal tovább fokozhatjuk, e kettő ugyanis segít abban, hogy nedvesebb maradjon a növények talaja. 

Házi megoldások

Sokaknak bevált az is, hogy a kádba néhány centinyi vizet engednek, és oda helyezik el a virágokat, így egy ideig biztosított lesz a vízutánpótlás. Az se búsuljon, akinek nincsen kádja, egy műanyagváltozat vagy a mosdó/mosogató is megteszi. 

Ráadásként még öntözőrendszert is fabrikálhatunk házilag. Műanyag- vagy üvegpalack, más esetben szívószál és vastag fonal kell hozzá, végeredményben pedig akár egy-két hétre is elláthatjuk vízzel a kedvenceinket. Ám ha ennél tovább maradunk, akkor mindenképpen találnunk kell valakit, aki olykor feltölti vízzel a frappáns öntözőrendszerünket.

Víztároló cserép és vízadagoló

Persze a “mi legyen a nyaralás alatt a virágokkal?” kérdést már mások is feltették maguknak, így több profi válasz is született. Népszerűek a vízadagolók, a víztározós cserepek vagy éppen az önöntözős virágládák, amelyek megbízhatóan gondoskodnak az életet adó víz pótlásáról.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomagátvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/search2/index?keyword=%C3%B6n%C3%B6nt%C3%B6z%C5%91s%20balkonl%C3%A1da&suggestionType=keyword&pf-size=48&pf-page=1
https://www.kertpont.hu/hogyan-ontozzuk-novenyeinket-nyaralas-alatt/
https://www.lakaskultura.hu/kert/novenyapolas/igy-locsoljuk-szobanovenyeket-nyaralas-alatt/