Kultúra digitális formában, otthonod kényelmében

Sok minden megváltozott az életünkben, korábban jól ismert dolgok alakultak át hónapról hónapra. Ilyen változás például az is, hogy nem élhetjük át személyesen a színház varázsát, a koncerteket is más formában élvezhetjük, és a múzeumi tárlatokon sem kartávolságból ámulhatunk el a kiállított alkotásoktól. Alkalmazkodva a kialakult helyzethez digitális platformokra költözött rengeteg kulturális csemege, mi pedig összegyűjtöttük, mennyire színes a kínálat, hiszen a nappalidban ülve sem kell lemondanod ezekről – még ha nem is személyesen láthatod őket.

Színházi katarzis a kanapén

Különleges érzés megbújni a színházi zsöllye kényelmében, várni, hogy kezdődjön az előadás. A színészekkel lélegezni, sírni, kacagni, majd katarzisélménnyel távozni. Az online térben közvetített színházi előadások szintén hasonló élményt kínálnak, és otthonunkba varázsolják a színpadot. A nézőtér maga a kanapénk lehet. Az online közvetítések színházak nagyszerű darabjait juttatják el a nagyközönségnek, itthon és a világ bármely pontján élvezhetjük a 4K HD minőségű adást. Ráadásul a közvetítésekbe kapcsolódva sokszor a színfalak mögé is bepillantást nyerünk, sosem látott kulisszatitkokat ismerhetünk meg. A frissen beszerzett házimozirendszerrel még extrább lehet az élmény!

Múzeumi tárlatok online

Világviszonylatban már a korlátozások előtt sem volt ismeretlen az online múzeumozás. Például a párizsi Louvre, a madridi Prado, a római Vatikáni Múzeum vagy a londoni British Múzeum is virtuálisan körbejárható részben vagy egészben. A helyzetre reagálva néhány hazai múzeum is lehetővé tette az online tárlatmegtekintést. Képzeljük el, hogy hazánk vagy a világ legszebb gyűjteményeit lessük meg online, az esti pihenőnket töltve, egy tál finomsággal a kezünkben. 

Az okostelevízión vagy nagyfelbontású monitoron jobban mutatnak a képek, ám akár meg is édesíthetjük az élményt. Ha valamelyik webáruházból rendelünk egy csokoládé fondüszettet, édes ízekkel turbózhatjuk fel a klasszikusok közötti túrát. 

A színházzal és a múzeumi tárlatokkal nem ért véget a kulturális programok sora. A helyzetre tekintettel többen az online térbe vitték a könyvfesztiváljukat, mások koncertet, táncelőadást tettek követhetővé digitálisan. Így aztán érdemes válogatni a sokszínű kulturális műsorok között.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://szinhaztv.com/
https://vjm.hu/top-10-muzeum-amiket-most-online-is-korbejarhatunk/