Kulcsszó: parfümrendelés

Ha tisztában vagy a négy fő parfüm típussal, és ismered a különböző illatkategóriákat, máris könnyebb lesz eligazodnod a hatalmas választékban.

Tavaszi parfümválasztás online? Küldetés elfogadva!

A webáruházak sajnos az illatokat nem tudják továbbítani számítógépünkre – még? Meglátjuk, mit hoz a jövő. Addig is online parfümválasztás esetén muszáj az elérhető termékinformációkra hagyatkoznunk: ha tisztában vagy a négy fő parfüm típussal, és ismered a különböző illatkategóriákat, máris könnyebb lesz eligazodnod a hatalmas választékban.

Utánvét helyett inkább tudd le a fizetést is online! Ha a SimplePayt választod, a vásárlás összegét biztonságosan és kényelmesen egyenlítheted ki, akár egy kattintással. 

Eau De Parfum, Eau De Toilette és a többi? Melyik típust válasszam?

Az illóolaj koncentráció alapján a parfümöket kategóriákba soroljuk. Mit jelent ez? Minden parfüm alapját illóolajok keveréke képezi, mely etilalkoholban van feloldva. A kategóriákba az alapján sorolják be őket, hogy milyen mértékben tartalmaznak parfümolajokat. A legmagasabb koncentrációval a Parfum típus bír, így ezeknek a parfümöknek lesz a legtöményebb és legtartósabb az illata. Ha érzékeny a bőröd, jó választás lehet a Parfum alacsonyabb alkoholtartalma miatt.

Az illóolaj koncentráció szempontjából a Parfum volt a csúcs, a következő típusokkal pedig lejjebb és lejjebb lépkedünk a töménységi skálán. Első állomásunk az Eau de Parfum (parfümös víz), melynek előnye, hogy bár az ára kedvezőbb lehet, mégis relatíve magas az illatanyag tartalma. Az Eau de Toilette (toalettvíz) egy könnyebb parfümfajta, mely mindennapos használatra és a melegebb hónapokra pont megfelelő. Még inkább frissítő hatású az Eau de Cologne (kölnivíz).

Miért érdemes tavasszal illatot váltani?

Ahogy melegszik az idő, testünk hőmérséklete is emelkedik, és a bőrünk hidratáltsága is javul. Mindez két dolgot eredményez: egyrészt a parfüm illata felerősödik, másrészt hamarabb el is illan. Télen jobban szeretjük a nehezebb és fűszeresebb illatokat, tavasszal viszont ezek túl töménynek hathatnak. Az orientális illatok helyett ezért inkább a „zöld” illatok felé fordítsd figyelmed: a mandarin, a citrom, vagy éppen a romantikus rózsa, a jázmin mind-mind klasszikus tavaszi illatjegyek. Nőként a könnyű és virágos, férfiként a friss és citrusos illatokat vedd fontolóra!

Tipp: ha bizonytalan vagy a választást illetően, vagy bármilyen segítségre van szükséged, a parfümériák tanácsadóit online is eléred. Gyűjtsd össze, mely parfümjeid illatát szeretted a legjobban, és kérdezz rá, milyen hasonló opciók érhetők el!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Inspiráció: Avon (és parfumcenter.hu)
Források: https://www.perfume.com/article-a-guide-to-perfume-types
https://www.parfumcenter.hu/parfum-szakkifejezesek
https://www.eisenberg.com/pa941/tips-for-choosing-perfect-spring-fragrances