Jégkorcsolya választása: csusszanj a szezonba a megfelelő típussal

Jégkorcsolya választásakor először azt gondold át, hogy milyen terveid vannak a tevékenységgel. Sportos ambíciók esetén más irányba kell elindulnod, mintha csak alkalmi hobbikorcsolyázáshoz vásárolnál felszerelést.

A választásban segíthet, ha átböngészed a három fő termékkategória jellemzőit. Amint megszületett a döntés, akár online is megrendelheted új koridat. Fizetéshez használd a SimplePay gyors és biztonságos megoldását, amikor csak teheted!

Jégkorcsolya szabadidős használatra

Amennyibben csak hobbi szinten korcsolyázol, vagyis a korival nincsenek komolyabb terveid évi 1-2 könnyed csúszkálásnál, akkor ezt a típust javasoljuk. A szabadidős használatra szánt korik legnagyobb előnye a kényelem: egyes modellek például szőrmés béléssel vannak ellátva, mely védi a lábat a hidegtől. A kényelmi funkció abban is megmutatkozik, hogy ezeket a lábbeliket könnyű fel- és levenni: kinézetükben nagyon hasonlítanak a görkorikhoz, ugyanis műanyag merevítéssel rendelkeznek, és a lábon történő rögzítésük is csatos módszerrel történik, melyek segítségével a koriba bújva pillanatok alatt készenállunk a jeges mókára.

Műkorcsolya

Komolyabb sporttevékenységre használnád a korcsolyát (műkorcsolyázás), vagy a szezonban rendszeresen tervezel a jégen suhanni? Azért jobb választás ezesetben a műkorcsolya, mert ennek a kialakítása sokkal precízebb a hobbikorcsolyákhoz képest: például a tartásuk stabilabb, kis súlyuk pedig ideális a kecses suhanáshoz. A jobb kialakításból viszont az is következik, hogy ezek a korik drágábbak szabadidős célra szánt társaiknál. A stabilabb tartás hátterében egyébként a fűzős rendszer áll: a fűzőkkel pontosabban meghúzhatjuk a cipőt, már amennyiben képesek vagyunk erősen meghúzni azokat. Lazán hagyott fűzővel közlekedni pedig balesetveszélyes a pályán.

Jéghoki korcsolya

Masszív kialakítás jellemző rájuk: az erős tartáson kívül az is fontos, hogy védjék a lábat az esetleges ütésekkel szemben. Merevsége miatt hamar kényelmetlenné válik a lábon, és a hőszigetelése sem a legjobb. Éppen ezért nem ajánlott például kisgyerekeket hokikorcsolyában először jégre vinni, még ha vonzza is őket a jégkorongozás világa. Az első élmények döntő jelentőségűek, így ha rögtön megfájdul a lába, az könnyen elveheti a lelkesedést a sporttól. A hokikorcsolyákat szintén fűzővel lehet meghúzni.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás: https://sportoljma.hu/magazin/hogyan-valassz-jegkorcsolyat