Kis kedvenced is fázhat: öltöztesd fel melegen őt is!

A kutyusok közül sokaknak van rövid szőre, valamint előfordulhat, hogy olyan genetikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nem a mi környezetünkben alakultak ki. Számukra bizony nagyon kellemetlen tud lenni az alacsony hőmérséklet, ezért fontos, hogy mi gondoskodjunk egészségükről. Tegyük a sétákat kellemesebbé kedvenceink számára: íme, mit érdemes tudni a kutyaruhákról.

Milyen a jó kutyaruha? 

Minőségi anyagból készült

Bár a gyapjú nagyon meleg, figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen gyakran kell kimosni. A mosások után pedig lehet, hogy viszketni fog a háziállat bőre, ami elviselhetetlenné teheti a ruhadarab hordását. Valószínűleg a gyapjú, a pamut, és a műszál jó minőségű keveréke az ideális választás.

Ne akadályozzon a mozgásban

Fontos, hogy a ruházat ne legyen túl szűk, de túl bő sem. Az előbbiben kényelmetlenül fogja érezni magát az eb, az utóbbiban pedig könnyebben bejuthat a hideg, esetleg elakadhat vele, és sérülést okozhat ezáltal. Figyeljünk arra is, hogy a lábaknál legyen elegendő hely a mozgáshoz, és ne akadályozza az állatot folyóügyeinek elvégzésében.

Van rajta kivezető nyílás a póráznak

Rendkívül praktikus, ha a kabáton/mellényen van egy nyílás, amin egyszerű a hámot kibújtatni, így elkerülhető, hogy egy plusz, nagyobb hámot kelljen venni, amit a kabátra kell tenni séták alkalmával.

Vízlepergető és szélálló

Mivel hideg-, vagy ítéletidőben alkalmazzuk a kabát/mellény használatát, fontos, hogy tényleg védjen a szélsőséges időjárás ellen. 

Passzol a kutya testfelépítéséhez

Egyre gyakrabban találkozhatunk fajtaspecifikus ruhákkal, ami nagy segítség. Hiszen nem lehet ugyanolyan kialakítású kabátot ráadni egy tacskóra vagy egy spánielre, ezért különösen megkönnyíti a vásárlást, ha kifejezetten a kutyánk testalkatához készült téli darabok közül választhatunk. 

Figyelem: Az utcán sétáltatott állatok télen marási sebeket szerezhetnek, ha sózott területeken sétálunk velük. Az állatok védelmében ajánlatos ezeket a helyeket elkerülni vagy a kedvencünk tappancsát vízhatlan kutyacipővel megvédeni!

Bónusz tipp: A kutyaruhát is rendszeresen mosni kell, hiszen a szabadban koszolódik. Nem árt tehát, ha két – három váltást készítünk vagy szerzünk be kutyánként a kutyaruhából.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.fressnapf.hu/nem-ruha-teszi-kutyat-de-hidegben-hasznos/
https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/allatbarat/13795/kutya_hideg_van_az_allatoknak_is/
https://dogdream.hu/milyen-is-a-jo-kutyaruha/