Kerékpár típusok: találd meg a legmegfelelőbb bicajt!

Biciklivásárláson töröd a fejed? Még mielőtt a színek és formák között elkezdenél válogatni, érdemes először alaposan átgondolni, hogy hol és milyen célra fogod használni kétkerekű járművedet. Cikkünkben összegyűjtöttük az öt legnépszerűbb kerékpártípus jellemzőit, hogy legyen miből kiindulnod az interneten való bicaj nézegetésnél.

Bízd másra a macerás bicikliszállítást, és rendeld meg a csomagot otthonod kényelméből! Ha teheted, válaszd a webshopban a SimplePay online fizetési megoldását.

City

Városi kerékpár, melyet sík terepre és szilárd útburkolatra terveztek. Ha mindennapi használatra keresel bicót, mert a közlekedést ezzel szeretnéd megoldani, a city megfelelő választás a számodra. Nagy átmérőjű kerekeivel hipp-hopp eléred úticélodat, az egyéb hasznos kiegészítők pedig, mint például a sárvédő, a dinamó, a csomagtartó és a kosár segítenek, hogy kényelmesen és biztonságosan tekergélj a városi forgatagban.

Mountain Bike (MTB)

Hegyvidéki kerékpár, mely képes megküzdeni a nehéz terepviszonyokkal. Kialakításának köszönhetően bírja a földutak strapáját, vele nyugodtan nekivághatsz erdőknek, hegyeknek. Míg a city csak közlekedésre volt alkalmas, a MTB kifejezetten sportkerékpár – akkor érdemes ezt választani, ha tényleg túrázásra, sportolásra használod majd. A városban túl lassú lennél kis kerekeivel.

Cross, Trekking

Biciklidet elsősorban közlekedésre fogod használni, de a könnyed túrák lehetőségét se szeretnéd kizárni? A cross és trekking biciklik strapabíróbbak, mint a city, viszont még se jelentenek akkora elköteleződést a sport mellett, mint a mountain bike. Nagyméretű kerekükkel lendületesen tudsz haladni az aszfalton, ha viszont elkap a kalandvágy, a rázósabb földútra is letérhetsz vele. A két típus között a felszereltség jelent különbséget: a cross biciklik eredetileg „csupaszok”, a trekkingeken szokott lenni sárvédő, dinamó és csomagtartó. 

Országúti

Versenykerékpár, mely legfontosabb ismertetőjegye a könnyű és vékony váz, a mély kormány és a keskeny nyereg. Itt nincs kényelmi felszerelés, csak a haladás és haladás a cél. A speciális anyagfelhasználás is azt szolgálja, hogy minél könnyebbek legyenek, és gyorsabban lehessen velük suhanni: a legkomolyabbak váza karbonból készül. Az országúti kerékpárok kizárólag szilárd útburkolaton használhatók.

Fitness

A fitness kerékpárt az országúti testvérének is nevezhetjük. Kialakítása nagyban hasonlít hozzá, annyi különbséggel, hogy ennek nincs annyira lent a kormánya – viszlát, görnyedés! A kényelem itt tehát újra tényezővé válik, de a sport fókusz még mindig jelentős.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://www.praktiker.hu/kerekpar-megmondjuk-melyik-tipus-meret-tokeletes-onnek
https://sportoljma.hu/magazin/varosi-vagy-trekking-kerekpart-vegyek
https://www.k2-bike.hu/szakuzlet/k2-bike-shop/kerekparok-tipusai