Kenyérművészet a konyhában

A nyár pezsgését magunk mögött hagyva valamivel nyugisabbá válik az élet, több időt töltünk otthon. Az ősz vagy a tél azonban nem ok arra, hogy szürkék legyenek a napjaink, a változatosság kedvéért kísérletezhetünk a konyhában, például a frissen sült házi kenyérnek senki sem tud majd ellenállni.

Tudjuk, mi kerül bele

Ahogyan a legtöbb otthoni készítésű finom falatnak, a házi kenyérnek is az egyik legnagyobb előnye az, hogy pontosan ismerjük az összetevőket. Kihagyhatjuk belőle a tartósítószert, ellenben bátran feldobhatjuk különböző magvakkal, legyen szó napraforgóról, len-, tök- vagy szezámmagról, netán korpáról.

Persze csak a recept engedte mértékben bűvészkedhetünk, mert általános tanács, hogy érdemes követni a leírásban látott mennyiségeket. Míg egy süteménynél vagy egyéb tésztánál érzésre is dolgozhatunk, a kenyérnél az állaga bánja, ha csupán a szemmértékre és az intuícióra hagyatkozunk. 

Szintén igaz, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek valamivel lassabban sülnek meg a fehérlisztből sütött társaiknál, ráadásként tömörebbek is lesznek, ellenben egészségesebbek is, így érdemes kipróbálni őket. 

Géppel – részben vagy egészben

A konyhatündérek képesek napokon keresztül „etetni” a kovászt, és nagy gonddal, mindent kézzel végezve készüljön el a kenyér. Mások inkább az élesztőre hagyatkoznak, és engedik „szóhoz jutni” az életünket megkönnyítő gépeket is. A sütőben készített kenyérnél is célszerű konyhai robotgéppel összekeverni a hozzávalókat, és megdagasztani a tésztát. Később azonban még érdemes egy kicsit kézzel is átdolgozni, hogy teljesen egyenletes legyen a matéria. 

Egy remek kenyérsütőgéppel azonban „csak” egy jó receptet kell találnunk, és a masina mindent elvégez helyettünk. A profi darabokkal időzíthető a kenyérsütés, és a melegen tartó program is jól jöhet. Ha valamelyik gép hiányzik a konyhából, akkor neten összehasonlíthatod a kínálatot, és egyszerűen házhoz rendelni a vágyott terméket. Amennyiben lehetséges és SimplePay-jel fizetsz, garantáltan egyszerűen és biztonságosan egyenlítheted ki a számlát.

A menő kenyérsütőkhöz hasznos kiegészítők társulnak, többnyire találni a dobozban receptfüzetet, mérőkanalat és -poharat, kenőlapátot vagy éppen vágóeszközt a bagettkészítéshez. Merthogy a legjobb: egy jóféle géppel nemcsak kenyeret, hanem például kalácsot, bagettet, ciabattát, sőt még grissinit is készíthetünk!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.mindmegette.hu/kenyersutes-lepesrol-lepesre-14109/
https://edigital.hu/search3?product%5Bsearch%5D=keny%c3%a9rs%c3%bct%c5%91&sgtype=keyword
https://www.mediamarkt.hu/hu/search.html?query=keny%C3%A9rs%C3%BCt%C5%91k&searchProfile=onlineshop&channel=mmhuhu&rbtc=fbo%7Cphp%7Ckenyersutok%7C20200306%7Cp%7Csocialpost%7C