Kellemes idő az otthonodban, ősszel is – 2. rész

Az előző részben áttekintettük, milyen praktikák és apróbb változtatások is elegendők lehetnek ahhoz, hogy kellemes hőfokban tölthesd idődet otthon. Ám mi történik akkor, ha ennél többre van szükség? Hoztunk pár egyéb megoldást!

Simple tipp: Online vásárlás biztonságosan? Válaszd a SimplePay fizetési rendszerét! Simple-fiókba mentett kártyáddal nem csak kényelmesen és gyorsan fizethetsz, de a kártyaadataidat sem kell többé manuálisan bepötyögnöd.

Szabályozz! 

Különböző termosztátok segítségével a saját igényeid szerint fűtheted otthonod, és még a kézi szabályozással sem kell bajlódnod. Hiszen nem kell, hogy mindegyik szobában ugyanannyi legyen a hőmérséklet – míg a fürdőszobát érdemesebb 22-24 Celsius fokra fűteni fürdés előtt, addig a hálószobában általában elég a 18-20 fok is a pihentető alvásért. Egy termosztáttal azonban nem csak a helyiségek szerint, de napszakhoz igazítva is beállíthatod, hogy mikor milyen legyen a hőmérséklet. Sőt megadhatod azt is, hogy hazaérkezéskor – például az okostelefonod helyváltoztatását érzékelve- automatikusan magasabb hőfokra kapcsoljon a fűtés, ha pedig elmész otthonról, akkor nem kell azon aggódnod, hogy vajon lejjebb tekerted-e a ketyerét.

Párásíts! 

Alacsony páratartalom mellett a hőérzet is alacsonyabb. A fűtés miatt a levegő szárazzá válhat, de lehet, hogy ezt már csak akkor érzékeled, ha fáj a torkod. A lakásban általában 45-55 százalékos páratartalom az optimális, ezért érdemes beszerezni valamilyen párásító készüléket, amivel ezt biztosítani tudod. Így nem csak a hőérzeteden emelhetsz, de olyan kellemetlen tünetektől is megszabadulhatsz, mint a bőr- és orrirritáció, valamint a gyakori megfázások. 

Plusz meleget – de csak oda, ahol kell!

Minden lakásnak, háznak vannak olyan pontjai, amik plusz fűtést igényelhetnek az igazán hideg napokon. Ilyenkor jön jól egy mobil hőforrás, mint például az elektromos olajradiátor vagy a hősugárzó. Mindig attól függően válassz, hogy mekkora helyiséget szeretnénk befűteni velük, és milyen gyorsan/tartósan.

Varázsolj hangulatot is!

A leghangulatosabb őszi és téli estéket valamilyen kandalló beszerzésével érheted el. Habár egy kandalló vásárlása és működtetése nagy odafigyelést igényel, a fatüzelésű kandallóknál semmi sem varázslatosabb. A ropogó tűz hangja és a lángok látványa azonnal békés közeget teremt, egy-egy ilyen kandalló könnyen a ház központi elemeként tündökölhet. Aki pedig nem akarja bepiszkítani a kezét és rendszeresen takarítani, annak alternatívaként az elektromos kandallókat ajánljuk. Mutatósak, mégis diszkrétek, és elegendő pár gombnyomás működtetésükhöz.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/futs-okosan-sporolj-ugyesen-takarekos-futestippek-az-elgato-tol.html
https://www.brendon.hu/parasitok
https://www.life.hu/eletmod/20181004-varazsolj-hangulatos-meleget-az-otthonodba-futesmegoldasi-otletek.html