Irány a természet – de előtte még vásárold meg a kempingezés kellékeit online, egyszerűen!

Végre kaphatunk egy kis ízelítőt a meleg időjárásból. Használjátok ki a lehetőséget, kerekedjetek fel a családdal vagy a barátokkal, és töltsetek el pár napot a csillagos ég alatt. Gyakorlott kempingezők vagytok, vagy csak úgy hirtelen pattant ki a fejetekből, hogy belevágnátok a kalandba? Bármilyen szinten is legyetek, tippjeink között biztosan találtok olyan eszközöket, melyekkel kiegészíthetnétek a felszereléseteket. Ne feledjétek, hogy a sátrazás kellékeit is online szerezhetitek meg a legegyszerűbben!

A kempingezés origója

Amennyiben nem lakókocsival vágtok neki az útnak, sátorra mindenképpen szükségetek lesz. Inkább párokba rendeződtök, és egy kört formálva helyezitek el kétszemélyes sátraitokat, vagy egy igazi sátoróriással készültök? Ez utóbbi biztos jó móka lehet: képzeld csak el, hogy bár külön hálófülkében, de egy sátorfedél alatt éjszakázik az egész csapat. Valóságos kastélyoknak számítanak ezek a kategóriájukban: itt nem csak az alvásra korlátozódnak a lehetőségek, hiszen a nappali részt is teljesértékű élettérré alakíthatjátok egy asztal és pár szék elhelyezésével – a szúnyogok megjelenése így nem vethet véget az esti kártyapartinak: miután behúzódtatok a sátor nappalijába, folytatódhat a szórakozás! 

Az alapfelszerelés

Ha senki sem szeretne a földön aludni, felfújható matracok nélkül el se induljatok! Az egy dolog, hogy a strandon minden úszógumit felfújsz pár pillanat alatt – ennek inkább ne ess neki tüdővel, bízd a munkát egy erre tervezett pumpára. Ne feledd, hogy a hálózsákhoz nem minden esetben tartozik párna: hogy éjjel kényelemes felületen pihentethesd a kobakodat, dobj be egy felfújható párnát is a táskádba. Ha az ételeket is magatoknak fogjátok készíteni, feltétlenül legyen nálatok egy túrafőző eszköz. Ezekből már egész kompakt változatok léteznek, így nem kell attól tartani, hogy a teljes csomagtartó befoglalásra kerül. Ha már itt tartunk, az ételek és italok tárolásáról, hűtéséről is gondoskodni kell: hűtőtáska mindenképp legyen nálatok! 

Simple tipp: gépjárműasszisztencia biztosításodat már a Simple alkalmazáson keresztül is megkötheted. A Groupama Biztosítóval együttműködésben bármilyen korú járműre elérhető a megfelelő csomag az appban. Amennyiben a biztosításkötést matricavásárlással kötöd össze, a biztosítás árából 10% kedvezményt kapsz. Ha Simple fiókba mentett bankkártyáddal fizetsz a szolgáltatásért, most még nyerhetsz is! További infókat itt olvashatsz.

Kiegészítő apróságok

Az csak felfújás után derül ki, hogy a legutóbbi használat óta keletkezett-e lyuk a matracon. Légy résen, és tapaszd le a sérüléseket, nehogy eltűnjön alólad az ágyikó az éjszaka folyamán – egy matrac javítókészlet hasznodra válhat egy ilyen esetben. Ezek kis öntapadós karikák, melyekkel könnyen lefedheted az érintett területeket, a levegő így nem fog kiszökni a fekhelyből. Nem árt, ha pár extra sátorcöveket is bedobsz a hátizsákba, hisz ki tudja, mennyi van még meg a sátor eredeti tartozékai közül. Hogy a sok cuccot könnyedén szállíthasd a parkoló és a táborhely között, érdemes lehet megfontolni egy összecsukható szállítókocsi beszerzését is. 

Ha megextráznád az idei szezont

Fejleszd fel táborozó felszerelésed a következő szintre: ha nem szeretnél a sátorállítással vacakolni, próbálj ki egy „2 másodperces” sátrat, melyet csak simán le kell fixálni a kicsomagolást követően, és kész is! Az önfelfújó matrac is remek találmány – bár elsőre túl vékonynak tűnhet, szuperkényelmes rajta az alvás. Ha a klasszikus gumimatracot választod, akkor sem muszáj megszakadnod, hiszen egy elektromos pumpával pikk-pakk felfújhatod. Ha sose mondanál nemet egy kellemes lustálkodásra a friss levegőn, egy függőágyat is állíts fel a sátor közelében.