Intézd a biztosításaidat online, kötöttségek nélkül

Manapság már rengeteg feladatot intézhetünk online, pár kattintással egyszerűbbé tehetjük a mindennapokat. A digitális megoldások hatványozottan hangsúlyosak a járványhelyzet idején, és az internetes lehetőségeknek köszönhetően biztonságosan, fizikai érintkezés nélkül is elintézhetjük teendőink nagy részét: könnyedén válogathatunk a webshopok széles kínálatában és persze biztosítást is köthetünk, illetve fizethetünk webes felületen. Mutatjuk, hogy miért praktikus online tenni-venni!

Kellemeset a hasznossal: kényelmes ügyintézés, amikor csak szeretnéd

A fizikai kontaktus csökkentése érdekében még inkább felértékelődtek a digitális megoldások, az utóbbi hónapok eseményei is az online térbe tereltek többünket. Az ilyen lehetőségek nemcsak időspórolás szempontból kapnak nagy hangsúlyt, hanem egészségmegőrző szereppel is bírnak. Az elektronikus ügyintézés gyorsabb és kényelmesebb alternatívát jelenthet a mindennapi elfoglaltságok mellett: nem kell időpontot egyeztetnünk, és a sorban állást is mellőzhetjük. 

Sokakkal előfordult, hogy nem talált a munkaidején túl is nyitva tartó fiókot, így az intézkedés egy szabadnapba került. Most akár már az esti filmezés után, a laptopunk elé huppanva is megkötjük az autó kötelező biztosítását, vagy a reggeli kávénk mellett – például telefonról – kiegyenlítjük az aktuális lakásbiztosítási részletet. Számos biztosító kínál online elintézhető folyamatokat, ráadásul a biztosítási kalkulátorokkal gyorsan kiszámolhatjuk, mekkora összegű biztosítást érdemes kötni. Ez egy-egy biztosítóválasztáskor is sokat segíthet, anélkül, hogy személyesen kellene utánajárnunk. 

Változatos lehetőségek

A biztosítások tárházát böngészve találkozhatunk casco-, kötelező gépjármű-felelősség, lakás- és életbiztosítással. Ezek mellett léteznek mezőgazdasági biztosítások, például növényeket is biztosíthatunk, de külön biztosítással vigyázhatunk a kerékpárunkra, illetve házi kedvencünkre. Az utasbiztosításokon belül is változatos lehetőségeket találunk attól függően, hogy például hajós vagy repülős útra indulunk. 

Az OTP Mobil megbízásából, a Pulzus által készített reprezentatív kutatásból kiderül, egyre többen kötik meg otthonuk biztonságából biztosításukat. A válaszadók közel fele kötött már online, a 42 százalékuknak pedig kifejezetten járványügyi szempontból vonzóbb ez az opció. A válaszadók 49, illetve 47 százaléka elsősorban gyorsabbnak és kényelmesebbnek ítéli az online biztosításkötést személyes találkozás nélkül.  Akik élnének az online biztosításkötés lehetőségével, azok elsősorban a biztosító oldalán tennék ezt meg, de egyre népszerűbb a mobilalkalmazások (pl.: Simple alkalmazás) használata is. A lakosság egy tizede már kifejezetten ezt a felületet preferálja.

A biztonság mellett sokat nyom a latba az online tér nyújtotta kényelem is. 10-ből ketten azt is kijelentették továbbá, hogy már teljesen áttértek az online ügyintézésre a koronavírus okozta változások miatt, 51 százalék pedig a járványhelyzet enyhülésével is élne az online ügyintézés lehetőségével.

Gyors és biztonságos fizetés: érdemes a SimplePay-t választani!

Fizess kedvenc webshopod, vagy szolgáltatód internetes felületén a SimplePay rendszerén keresztül, aminek segítségével nemcsak gyorsan egyenlítheted ki a fennálló összeget, adataidat is biztonságban tudhatod. Ráadásul, ha most a Simple-fiókba mentett kártyáddal fizetsz, értékes nyeremény gazdája lehetsz!

A részletekért kattints IDE.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.