Így teremtsd meg otthon a tökéletes home office környezetet

A hatékony otthoni munkavégzéshez a legjobb kezdő lépés, ha kialakítasz egy olyan kis dolgozóbázist, ami a legjobban hasonlít az irodai környezetedhez. Mondanunk sem kell, hogy ennek az egyik alapvető feltétele, hogy munkaóráidat ne fekve töltsd, hanem ülj asztalhoz! Az elkülönített dolgozótér abban is segíthet, hogy könnyebben el tudd választani a munkát a pihenéstől.

Akkor sincs baj, ha valamilyen fontos eszköz nincs meg otthon: itt az alkalom, hogy belevesd magad a webshopon történő vásárlás világába. Ha egyszer kipróbálod, meglátod, milyen egyszerű online fizetéssel házhoz rendelni az elektronikai cikkeket, bútorokat. Neked még szükséged van az alábbi esszenciális home office kellékek közül valamelyikre?

Monitor

Ha nem volt lehetőséged a teljes irodai felszerelésed hazaszállítására, viszont már hozzászoktál a nagy képernyőhöz, nem muszáj megelégedned a laptopod kompakt méretével, ha ez kényelmetlenséget okoz. A műszaki webáruházak rendkívül széles kínálatából válogathatsz az interneten. Már csak azt kell kiválasztanod, mekkora legyen a méret, milyen legyen a felbontás. A monitor abban is segíteni fog, hogy lefixáld a home office sarkodat, hiszen ezt jóval körülményesebb magaddal vinni az ágyba, mintha csak a laptopodon dolgoznál.

Íróasztal

Elsőre jó megoldásnak tűnt az étkezőasztal befoglalása, újabban viszont hátfájásra panaszkodsz, illetve rendszeresen elcsábulsz pár, a kelleténél több finom falat elfogyasztására? Ha van rá lehetőséged, érdemes lenne áttelepülni egy íróasztalhoz – így a munka és az étkezés gondolata nem kavarodna össze a fejedben. Plusz érv az íróasztalok mellett, hogy ezeknek a magassága direkt úgy van kialakítva, hogy gépeléskor a lehető legideálisabb testarttást vegyük fel – ez segíthet elkerülni a kellemetlen hátfájást. Ha nincs íróasztalod, de szeretnél, akkor ne habozz: válaszd ki a legmegfelelőbbet egy online bútorboltban, és rendeld házhoz.

Irodai szék

Ha már szóba került az egészséges testtartás kérdése, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a megfelelő szék fontosságát sem. Lehet, hogy a mostani székeid passzolnak a lakás berendezéséhez – így érthető, ha hallani sem akarsz egy termetes irodai szék beszerzéséről. Azt azonban vedd figyelembe, hogy a legtöbb gyártó már rég elrugaszkodott a klasszikus „fekete kocka” designtól: az ergonomikusan formázott háttámlák finom vonalai már-már légies megjelenést kölcsönöznek a modernebb daraboknak. Ha még mindig nem győztünk meg, visszatérünk az eredeti állásponthoz: az egészséges tartás és a kényelem fontossága talán felülírhatja az esztétikai szempontokat.

Nyomtató

Az irodai munka velejárója, hogy olykor dokumentumokat kell nyomtatni vagy szkennelni. Iroda hiányában ez a feladat elég körülményessé válhat, ha nincs otthon nyomtatód. Ha nem szeretnél ezért a pár perces folyamatért lemenni egy nyomdába, érdemes beszerezned egy nyomtatót. Szerencsére magát az eszközt is megvásárolhatod online, és a működéshez szükséges tartozékokból, például a papírból és a tintából is bármikor berendelheted az utántöltést. Hogy maximálisan kihasználd az új szerzeményt, otthonod kidekorálásához is nyomtathatsz ki képeket, ha a munkát követően kreatív hangulatba jönnél.

Kávéfőzőgép

Persze még csomó hasznos dolgot felsorolhattunk volna, mondjuk jól jöhet egy egér a hozzá tartozó egérpaddal vagy egy billentyűzet – ez csakis attól függ, kinek milyen igényei vannak. Abban viszont bizonyára sok irodista megegyezhet, hogy a kávégép, és maga a kávégép mellett töltött konyhai ejtőzés benne van a top3 dologban, ami a legjobban hiányzik a hétköznapokból. Ha szereted a kávét, és eddig csak azért nem vettél kávégépet, mert napközben sosem voltál otthon, hogy használd, most itt a tökéletes alkalom, hogy beszerezz egyet. Ha unatkoznál a munka utáni szabadidődben, különböző kávékülönlegességek elkészítését is megtanulhatod az internetről.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Simple fiókba mentett bankkártyával történő fizetéseiddel ráadásul most értékes nyeremények gazdája lehetsz!
Ide kattintva megtudhatod, miért érdemes elmentened bankkártyádat – több ezer webshopban és a Simple alkalmazásban is gyors, biztonságos vásárlás vár rád.