Így tedd otthonossá az első albérleted

Az egyetem sokaknak életük első lakását jelenti. Ez legtöbbször albérletet jelent, ahol többen bérelnek egy lakást – így egy főre általában egy szoba jut. Azonban egy szobát is be lehet kényelmesen és otthonosan rendezni, amire szükség is van, hisz ez lesz az a hely, ahol az időnk nagy részét eltöltjük majd. A következőkben mutatunk nektek pár tippet és kötelező kelléket, amivel a legtöbbet hozhatjátok ki a szobátokból.

Simple Tipp: Rendeld bútoraidat házhoz, így a szállítás terhe lekerül a válladról. Webshopos rendelés esetén lehetőség szerint válaszd a SimplePay fizetési megoldását, mellyel biztonságosan és készpénzmentesen kiegyenlítheted a számlát, Simple-fiókba mentett kártyád segítségével pedig még időt is spórolhatsz, hiszen nem kell bajlódnod a kártyaadataid bepötyögésével.

A legelső, ami minden lakásban elengedhetetlen, az mindenki kedvenc helye: az ágy. Paramétereket tekintve fontos, hogy a testmagasságunknál 20 cm-el nagyobbat válasszunk – már ha szeretnénk kényelmesen kinyújtózni –, és ha megtehetjük, válasszunk kétszemélyes, vagy kihúzhatós ágyat. Ezek ideális szélessége nagyjából 200 cm. A kihúzhatós verzió már csak azért is jó ötlet, mert napközben, vagy a tévézős estéken kanapéként is funkcionálhat, így már arra nem kell külön költeni. Sokat segíthet, ha kicsit a dizájnra is figyelünk, hiszen egy esztétikus, már távolról hívogató ágyban szívesebben hajtjuk álomra a fejünk. Az ágyneműben is jó, ha azonos mintájút használunk, kis harmóniát csempészve ezzel a szobánkba. Szintén növelhetjük az alvásterünk esztétikusságát, ha egy letisztult, fiókkal is ellátott komódot helyezünk mellé, ami kifejezetten praktikus is, hisz elhelyezhetjük rajta az éjjeli lámpánkat, könyveinket. 

A másik elengedhetetlen kellék, természetesen az asztal. Nem csak enni fogunk itt, hanem jó esetben tanulni is, itt gépeljük majd a laptopunkba a beadandót, adott esetben innen fogunk dolgozni is. Épp emiatt érdemes valamilyen ergonómikus kialakítású széket vásárolnunk hozzá, ami lehetőleg stílusában is passzol hozzá. Sok helyen együtt is megvehetjük őket étkezőgarnitúra formájában. Apropó, étkezés: a méret tekintetében legyünk realisták – ha nem rendezünk rendszeresen vacsorapartykat, egy kisebb asztal is bőven megteszi. Arra az esetre pedig, ha áthívnánk a barátokat elég, sőt, a lazább hangulatot is erősíti, ha vásárlunk pár puffot vagy babzsákot – ezeken kényelmesen lehet beszélgetni, társasozni, beltéri közösségi programokat tartani.

Kényelmünk növelését már azzal is megkezdhetjük, ha ahelyett, hogy végtelennek tűnő szekrények labirintusában bolyongunk, online rendeljük meg a berendezésünket. Így a szállítást is letudhatjuk, ami autó hiányában szinte megoldhatatlan feladat. Elég csak becipelnünk frissen vásárolt bútorainkat, és olyanná varázsolni első önálló lakhelyünket, amilyennek szeretnénk.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://butor-szonyeg.hu/fiatalos-es-modern-az-elso-lakas-103
https://otthonneked.hu/mi-kell-meg-az-elso-lakasba/