Így tedd hatékonyabbá a home office-ban eltöltött időt!

Sokkal nagyobb kedvvel kezdünk neki a tennivalóknak, ha vonzó és rendezett a környezet, ezért a kényelmes és praktikus mikrovilágban hatékonyabban megy az otthoni munka. Mivel a home office továbbra is elterjedt, ha még nem tetted meg, érdemes amolyan mini irodai közeget kialakítanod a lakásban. A home office megteremtéséhez online rendeléssel könnyen megszerezheted a hiányzó kellékeket.

Alapvető eszközök a munkához

Azért az alapok nélkül nehéz… Jóval könnyebben megy a munka, ha minden szükséges eszköz a rendelkezésünkre áll. Egy jó monitor a hatékonyságot is segíti, hiszen könnyen összeköthetjük a laptoppal, és máris mindent ideális méretben nézhetünk. A monitor elhelyezséséhez azonban fontos a megfelelő felület, magasság. Az irodai érzést erősíti a nyomtatóval felszerelt külön íróasztal, amelyhez kényelmes irodai szék dukál. A kettő együtt sokat tesz azért, hogy helyes testtartással, a gerincünket ne terhelve dolgozzunk. 

A home office-ban is jár a kikapcsolódás 

Amennyiben sikerül jól kialakítanunk az irodai környezetet, könnyen elfelejthetjük, hogy tulajdonképpen az otthonunkban dolgozunk. Ha viszont belefeledkezünk a munkába, és óraszámra üldögélünk a számítógép előtt, előbb-utóbb megfájdulhat a hátunk, ráadásul hatékonyabban megy a munka, ha olykor néhány percet pihenünk. Például félretolhatjuk az irodai széket, hogy fitlabda guruljon a helyébe, és ezen ülve dolgozzunk. Jól jöhet egy babzsák is, mert abban a kis pihenő is sokkal jobban esik –  egy frissen beszerzett kávégéppel pedig tökéletes lesz a kikapcsolódás. Ha van kéznél TRX vagy gumiszalag, néhány gyakorlattal is megmozgathatjuk az izmainkat. 

Sok irodában komplett pihenőszobát alakítanak ki azért, hogy a munkatársak felfrissüljenek.  Bár a ping-pong asztalra vagy hasonló méretű eszközre talán nincs hely otthon, egy dartstábla könnyen elférhet a falon. 

Néhány aprósággal feldobhatjuk az íróasztalt is

A jó hangulathoz nemcsak a megérdemelt kisebb szünetek tesznek hozzá, hanem az íróasztal összképe is. Hiába vagyunk otthon, érdemes személyes apróságokkal, képkeretbe foglalt fotóval (menő a digitális képkeret!), egy-egy növénnyel dekorálni az új „birodalmunkat”. Bár sokak szerint a zsenik a káoszban is kiismerik magukat, azért egy idő után nehezen átlátható a rendezetlenség. Az irattartók, a különböző tárolók aranyat érnek, az átlátszó mappákban például jól áttekinthető, mit is tárolunk pontosan. A post-itek segítenek észben tartani a feladatainkat, a különböző színű sorkiemelők pedig fókuszálják a figyelmünket. Néha az ilyen apróságokon múlik, mennyire hatékonyan telik a home office-ban töltött idő.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://mentsdegyszeruen.hu/igy-teremtsd-meg-otthon-a-tokeletes-home-office-kornyezetet/
http://irodabutortrend.hu/dobjuk-fel-az-irodat-nehany-tipp-a-vidam-hangulatu-irodaert-57