Így tedd élménnyé az otthoni kávézást

Összefut a nyál a szánkban, ha eszünkbe jutnak a kellemes kulináris élmények, amikor a kávé mámorítóan friss illatára gondolunk. Ha Téged is lázba hoz már maga a kávédaráló hangja, és nagy rajongója vagy e italnak, tarts velünk egy cikk erejéig, míg szemügyre vesszük, milyen apróságokkal tehetjük még élvezetesebbé az otthoni kávézást. Ki sem kell lépnünk a lakásból ahhoz, hogy beszerezzük a szükséges gépet vagy összetevőt, hiszen online is beszerezhetjük őket.

A kávégép

Érdemes az alapoknál kezdeni, hiszen megfelelő kávéfőző nélkül nincs igazi kávé. Mint csillag az égen, annyiféle kávégép létezik, a kapszulás verzióktól a kávét pörkölő és őrölő, komplett habkészítő rendszerrel ellátott masinákig terjed a lista, és persze sokan használják még a klasszikus kotyogóst is. Gondoljuk át alaposan, melyik változat lenne számunkra a legtökéletesebb a felsoroltak közül.

A sava-borsa: a kávé

Sok mindent nevezünk egyszerre kávénak: a finom italt, a növényt és annak a magjaiból készült termékeket is. Egy könyvnyi terjedelem is kevés lenne ahhoz, hogy mindent bemutassunk, ami a kávézással kapcsolatos. Azt azonban érdemes tudni, hogy csupán két kávé terméséből készítenek italt: az arab (arabica) és a robusta kávéból. Hazánkban előbbi a népszerűbb. Kávéból is óriási a választék: szemes, őrölt, kapszulás verziós, illetve koffeinmentes is a rendelkezésünkre áll a kínálatban. 

Mivel dobjuk fel? 

Nem muszáj kávézóba menni ahhoz, hogy csodás kávékölteményeket kóstolhassunk meg, otthon is kreálhatunk magunknak ilyet. A szirupok például a díszítésben is remekül feldobják a kávét, ha a mennyei ízvilág nem lenne elég. Hogy csak néhányat említsünk: csokoládé-, fahéj-, mandula-, mogyoró-, karamell-, ánizs- és amorettoszirup – ezek persze elérhetőek cukormentes verzióban is. 

A tálalás is fontos

Ahhoz, hogy megadjuk a módját, hozzátartozik a megfelelő tálalás is, ezért érdemes megtalálni a nekünk tetsző kávéscsészét. Letisztult, egyszerű üvegcsészére vágyunk, netán egy elegánsabb formára? Inkább jópofa mintával díszített bögréből iszogatnánk a kávét? Csak a képzeletünk szabhat határt. S ha már online rendelünk, beszerezhetünk egyéb kiegészítőket is, mint például tejhabosítót, a kapszulatartót vagy a kávétartó üveget. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.