Így öltöztesd új színekbe az otthonodat

A tavasz hagyományosan a megújulás időszaka, hiszen miközben a természet zöldbe és virágba borul, az embereket is újfajta alkotó erő szállja meg. Sokan ekkor szánják el magukat egy kisebb lakásfelújításra – ha közéjük tartozol, cikkünkből ötletet meríthetsz ahhoz, milyen színűek legyenek a falak.

Simple tipp: A webáruházak széles kínálatának köszönhetően mindent a kezed alá rendelhetsz a lakásfelújításhoz. A fizetés sem lesz bonyolultabb, hiszen rengeteg helyen találkozhatsz SimplePay fizetési lehetőséggel, ráadásul a Simple fiókba mentett kártyáddal biztonságosan, egyszerűen rendezheted a végösszeget. 

A jó festéken múlik az összkép

Akár kisebb szobáról, akár a komplett otthonodról van szó, az első és legfontosabb feladat eldönteni, milyen legyen a fal színe. Az időt és az energiát sem érdemes sajnálni rá, mert ha a kész csak egy huncut árnyalattal eltér a megálmodottól, bizony fancsali arccal figyeljük majd a végeredményt. Amennyiben már úgyis átfestjük a falat, papírminták helyett akár a felületen tesztelhetjük a színeket. Léteznek például hőszigetelő falfestékek is, amelyek nemcsak szépen mutatnak, hanem energiatakarékosabbá is teszik a háztartást. 

Milyen színt válasszak? 

A falak színe persze nem lehet független a berendezéstől vagy a lakás fényviszonyaitól, ám vannak bizonyos alapvetések. A piros például igencsak erős szín, magabiztosságot áraszt és bármilyen teret élénkké tesz, ám éppen ezért talán nem szerencsés pihenésre szánt helyiségekben, vagy túl nagy felületen használni. A kék ellenben nagyon is nyugtató hatású, csillapítja a stresszt, ezért is alkalmazzák gyakran háló- vagy fürdőszobában. Ugyanakkor a hálószoba sokszor öltözik zöldbe, amellyel nemcsak a természetből csempészünk valamit az otthonunkba, hanem nyugalmat, illetve a fehérhez hasonlóan tisztaságot árasztunk vele. A barna és árnyalatai, például a bézs a kényelem érzését adják, s az is biztos, a melegebb pasztellszínekkel nyerő lesz az összkép, míg a kontrasztosabb színekkel az egybenyíló helyiségeket is sikerülhet elválasztani, nagyobbnak láttatni.  

Jól jöhet a szaki segítsége

Mivel mostanság több időt töltünk otthon, ha egy-egy szobát, helyiséget öltöztetnél új színekbe, hasznos elfoglaltságként magad is kézbe veheted az ecsetet és a hengert, ráadásul így aztán végképp minden vonás a te ízlésedet és munkádat tükrözi majd. Viszont ha nagyobb a felület, vagy például a festés előtt el kell tüntetni néhány falhibát, mélyedést, repedést, sőt még a csiszolást és a glettelést sem ússzuk meg, érdemesebb szakember segítségét kérni, netán alaposabban elmélyedni a festőszakma rejtelmeiben. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://femina.hu/otthon/festes-szinek/
https://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/40
https://www.dekorhon.hu/tavaszi-lakas-atalakitas-5-lepesben-dekorhon