Így maradj fókuszált az új évben!

Segítünk abban, hogy elérd céljaidat: összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek bevetésével csökkentheted a zavaró tényezőket munka vagy tanulás közben, na meg ahhoz is adunk pár tanácsot, hogyan meríthetsz motivációt a folytatáshoz – ha érdekel, olvass tovább!

Simple tipp: ha a SimplePay fizetési megoldással találkozol online vásárláskor, válaszd a „fizetés Simple fiókkal” opciót, és fizesd ki a tételeket fiókodban elmentett bankkártyáddal. Ha még nem mentetted el kártyádat, ezt menet közben is megteheted, így legközelebb nem kell bepötyögnöd bankkártyaadataidat.

A tervezés a kulcs

Ne csak várj, hogy egyszer majd megtörténik a csoda – ha lépésről lépésre haladsz, máris sokat teszel fő célod elérése érdekében. Amire itt gondolunk, hogy kezdj például napjaid megtervezésével, és tűzz ki mindig három olyan fontos feladatot, amit aznap mindenképp meg szeretnél valósítani. A rengeteg teendő közt könnyen elveszik az ember, ez a kis trükk viszont segíthet a legmozgalmasabb napokon is céljaidra összpontosítani – végül is három dolog teljesítése nem tűnik akkora ördöngösségnek, mégis hatalmas sikerélményt ad majd nap végén, ha ezeket tényleg véghez viszed.

Te határidőnaplóba vagy motivációs füzetkébe szeretsz irkálni? Legyen kreatív a tervezési folyamat is: olvasd el cikkünket, melyekben még többet írunk a feladatok és célok rendszerezéséről! 

Zárd ki a zavaró tényezőket!

Természetes, hogy munka közben akadnak megbeszélnivalók – ha a többiek beszélgetésétől könnyen elterelődik a figyelmed az irodában, vagy esetleg home office-ban zavar a család vagy a lakótársak diskurzusa, egy zajszűrő fejhallgató segíthet, hogy koncentrált figyelemmel tudd végezni feladataidat. Légy óvatos a zenehallgatáskor is, hisz a dallamok is könnyen elrepíthetik gondolataidat. Hallgass inkább kifejezetten koncentrációt segítő hangösszeállításokat. 

A következő tippünk, hogy tartsd távol magadtól telefonodat. Határozz meg néhány időpontot, amikor rápillanthatsz, hogy keresett-e valaki – a közbeeső időben pedig tegyél róla, hogy ne is legyen szem előtt. A fiókba zárós módszer mindig jó megoldás, ha viszont telefontöltős állványon szoktad tartani, akkor próbáld meg valamivel eltakarni.

Jutalmazd magad!

Amint fontos mérföldkőhöz érsz, eljön annak is az ideje, hogy kicsit megünnepeld eddigi munkádat. Lehet ez a kis jutalom valamiféle kikapcsoló tevékenység, mint például egy hosszas habfürdő gyertyafényben, vagy egy bekuckózós este kedvenc könyved társaságában – ami csak jól esik. Tárgyi ajándékot is választhatsz magadnak: a legjobb, ha a megvásárolt apróság valamilyen módon emlékeztet elérni kívánt célodra, így még nagyobb lendülettel fogsz majd neki a munka folytatásának, amikor csak ránézel.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.scoro.com/blog/stay-focused-at-work/
https://www.insider.com/how-to-stay-focused