Így lesz szuper családi program a videójátékozás

Új típusú szórakozási lehetőséggel dobnátok fel az otthon töltött hétvégéket? Gondolkoztatok már egy játékkonzol megvásárlásán? A közös játék a családi kötelékek erősítésében is segíthet, ráadásul a gyerekek rengeteg hasznos készséget sajátíthatnak el a virtuális térben szerzett tapasztalataik által.

Hozd ki a legjobbat a videójátékozásból!

A stratégiai játékok segítenek a gyerekek problémamegoldó készségének fejlesztésében, illetve a sok-sok információ befogadása és tárolása a memóriát is alaposan megdolgoztatja. A játék megtanít fókuszálni az egyes feladatokra, és kitartásra nevel a célok elérése érdekében. Egy másik szempont, hogy a játékok által egy teljesen új formában élhetnek át történeteket, ami kreativitásuk kibontakozását segíti.

Ahhoz, hogy a videójátékok pozitív hatásai érvényesüljenek, meg kell szabnotok bizonyos korlátokat. Fontos a kommunikáció: beszéljétek meg a gyerekekkel, hogy mire miért van szükség, mit szabad és mit nem. Ha túl sok időt töltenek a videójátékozással, az például a tanulás rovására is történhet – hogy ezt elkerüljétek, szabjátok meg közösen a játszás időkereteit. Arra is figyelj oda, hogy egy játék milyen hatást vált ki belőlük: ha valami túl sok bosszúságot és feszültséget okoz, arról mindenképp beszéljetek, és fontoljátok meg egy békésebb alternatíva választását. Az online térben zajló chatelés szabályait is tudasd a gyerekekkel: ne legyenek bántóak másokkal, és ne osszanak meg bizalmas információt idegenekkel.

Legyen közösségi élmény a játék!

Ha a játékkonzolt a nappali tévéjéhez csatlakoztatjátok, vagy bármilyen más közös térben helyezitek el, akkor máris adott lesz a lehetőség a család többi tagjának a bevonására. Bizonyos játékok engedik az osztott képernyős módot, ilyenkor ketten egymás ellen vetélkedhettek, vagy kooperatív játékok esetén pont, hogy együtt kell gondolkodnotok a feladat közös megoldásához. Az online játékmódok azt is lehetővé teszik, hogy például egy távol élő rokonnal vagy baráttal játsszatok együtt – mi ez, ha nem egy hatékony és szórakoztató módja a kapcsolattartásnak?

Tipp: léteznek olyan konzolos játékok is, melyhez a résztvevők telefonjuk segítségével kapcsolódhatnak, és például kvízkérdések megválaszolásával vagy ügyességi feladatok teljesítésével versenghet a család minden tagja egymás ellen.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.yourlifevalues.com/what-is-the-best-video-game-console-for-families/
https://www.internetmatters.org/resources/online-gaming-advice/online-gaming-the-benefits/