Így készülj fel, hogy szuper legyen a húsvét!

Közeleg a húsvét, így itt az idő, hogy mi is szemügyre vegyünk pár ötletet, amivel gördülékenyebbé varázsolhatjuk a készülődést. Ha szeretnéd, hogy ne a sonkán, a kalácson vagy a hímes tojásokon múljon a jó hangulat, olvasd végig cikkünket, amely néhány hasznos tippet adhat a felkészüléshez.

A konyhában készülnek a nagy dolgok

Az ünnepi menü talán legfontosabb pontja a sonka, amelyből a nyers füstölt verziót már előző este be lehet áztatni. Érdemes előre gondolkodni, mert kellemetlen meglepetést okozhat, ha az utolsó pillanatban szembesülsz a megfelelő méretű fazék hiányával: amennyiben nincs ilyened, akkor a jó minőségű alapanyaggal együtt ezt se felejtsd el beszerezni, akár egy webshopból. A finom sonkához foszlós kalács dukál, ám akármilyen formában ezt sem lehet megsütni. Húsvétkor nemcsak a díszítéshez használunk sok tojást, hanem az ételek elkészítéséhez is, ezért egy tojásfőzővel, – szeletelővel és -elválasztóval nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat.

Tojás minden mennyiségben

Persze a tojások leginkább mégiscsak a díszítéshez fogynak, hiszen a gyerekeknek imádnivaló programot jelent a tojásfestés. Felesleges túlfeszíteni az idegeinket azzal, hogy megpróbáljuk kilyukasztani a tojásokat, ha egyszer profi tojáslyukasztó is a segítségünkre lehet. A lyukasztással azonban még csak az út felénél járunk, a díszítés már más tészta – a vöröshagyma héja remek színező lehet, ám rengeteg különféle festéket, színezőt, ecsetet tudunk beszerezni a festéshez, hogy aztán a kislányok igazi remekművekkel lephessék meg a locsoláskor a család férfitagjait. 

Dekorbúzától a csokitojásig

Ha tökéletes a menü, és a húsvéti tojások is készen állnak, akkor már igazi húsvéti hangulat lengi be az otthonunkat, ám néhány dekorációs elemmel még jobban ráerősíthetünk a frissítő tavaszi, ünnepi miliőre. Igazán üde dísz kerül az asztalunkra, ha időben elkezdünk például búzát növeszteni, amely a centruma is lehet az egyéb kedves asztaldíszekkel és kézzel festett tojásokkal teli kosárkának. A tematikus szalvétákkal, papírmasékkal és néhány nyúlformájú papírdekorációval – vagy akár lufival – sem lövünk mellé. No és persze el ne felejtsünk kellő mennyiségű csokitojást vásárolni, hogy minden gyerek eleget találjon belőle a nagy húsvéti tojáskereséskor.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.mindmegette.hu/igy-lesz-tokeletesen-finom-a-husveti-sonka-igy-fozd-meg-a-sonkat-sonkafozes-50648/
https://edigital.hu/search3?product[search]=toj%C3%A1s&pf-size=36&pf-page=1&pf-sort-direction=&pf-filters=
https://vegreitthon.cafeblog.hu/2016/02/27/csodaszep-husveti-dekoracios-otletek/