Idén is maradjatok kapcsolatban az ünnepek alatt! – az online videóhívás eszközei

Ha nem is tudtok együtt lenni az ünnepek alatt, a technika adta lehetőségeket kihasználva kicsit mégis közelebb érezhetitek magatokat egymáshoz – a szükséges kellékeket, kütyüket online is megrendelheted!

Mentsd el bankkártyádat Simple fiókodba, online vásárláskor így ha a SimplePay fizetési megoldással találkozol, nem kell újra bepötyögnöd a hosszú számsorokat, mert mentett kártyáddal pillanatok alatt kifizetheted a rendelésedet.

Az alapfelszerelés

A laptopok kompakt gépek, ezekben általában minden megvan, ami egy ilyen videóhíváshoz kell. Ha viszont az asztali gépet ülitek majd körbe, ne feledjétek, hogy ilyenkor nektek kell csatlakoztatnotok hozzá webkamerát és mikrofont, mert ezek nincsenek minden monitorba beépítve. Ha egy régebbi eszközt szeretnétek újra elővenni, a nagy családi hívás előtt azért teszteljétek le, hogy rendben működik-e. Egyébként a fényképezőgépeteket is használhatjátok webkameraként – ehhez már csak a megfelelő kábelre lesz szükségetek.

A nappaliban kellemesebb

Tegyük fel, hogy nem az íróasztalnál szeretnétek tölteni az estét – teljesen érthető, ha a családi vagy baráti beszélgetést nem a hivatalos hangulatú home office meetingek stílusában álmodtad meg, na meg az is igaz, hogy ha többen vagytok, az íróasztalnál nem is tudtok mindannyian kényelmesen elférni. A nappali már rögtön sokkal kellemesebb helyszín lehet – kössétek rá a tévére az adást a képernyőtükrözés funkció segítségével, nagyban sokkal jobban láhatjátok majd a hívásban résztvevőket. Ha a kitükrözés ilyen módon nem megoldható, egy HDMI kábellel kössétek össze a tévével a laptopot.  

Közös lakoma, másképpen

Lehet, hogy ez már tényleg a haladó mód, de gondolj csak bele, mennyivel természetesebb lenne, ha nem csak úgy néznétek egymást a kanapén ülve, hanem mondjuk az ünnepi étkezéshez ülnétek le „együtt”. Ezt úgy képzeljük, hogy az ünnepi asztalon a laptop is helyet kap, és amint minden résztvevő bekapcsolódik a videóhívásba, mindenki nekilát elfogyasztani saját vacsoráját. Persze azt senki se szeretné, hogy a menü valamely elemét pont a laptop szorítsa ki az ünnepi asztalról – jó megoldás erre a laptoptartó állvány, mely segítségével könnyen az asztal mellé állíthatjátok a gépezetet.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2020/dec/08/youve-frozen-how-to-use-tech-to-keep-in-touch-over-christmas
https://www.punchbowl.com/p/considerations-for-hosting-a-digital-family-reunion-this-christmas