Hozzuk el otthonunkba a tél ízeit

Ahogyan közeleg a karácsony, úgy jutnak eszünkbe az időszak elmaradhatatlan ízei. A forró csoki, a mézeskalács, a forralt bor vagy puncs hozzátartozik az ünnephez. Talán idén kevesebb alkalmunk lesz a megszokott módon megélni az időszakot, ám a tél ízeit, a vásárok hangulatát könnyedén otthonunkba varázsolhatjuk.

Simple-tipp: Online is megszerezheted a kívánt termékeket! Amennyiben lehetséges, az adott webshopnál válaszd a SimplePay fizetési lehetőséget a biztonságos és egyszerű vásárlásért.

A forró csokoládé

Vannak, akik könnyedebb forró csokira vágynak, mások azt szeretik, ha megáll benne a kanál. Akármelyikre is esküszünk, mindegyik lelke a csokoládé. Először is érdemes kimérni a tej- és étcsokoládé arányát, hogy ne legyen túlságosan édes a végeredmény, majd feldobhatjuk tejszínnel, és ha akarunk, növényi alapú habtejszínt is használhatunk. A forró csoki szinte a végtelenségig variálható finom fahéjjal, gyümölcsökkel, vagy akár a felnőttek csipetnyi alkoholt is belecsempészhetnek az ízfokozás kedvéért. A csoki olvasztásához akár direkt erre a célra rendszeresített edényt is beszerezhetünk valamelyik webshopból.

Forralt italok hoznak meleget

A matrózok között terjedt el a puncs, annak is az erősen alkoholos verziója. A szó szanszkritül ötöt jelent, amely az összetevők mennyiségére is utal, hiszen kell hozzá alkohol (erős), víz (gyenge), cukor (édes), citrusféle (savanyú) és fűszer. Régebben rum jelentette az alapot, ám ma már szinte bármiből készíthetjük. A gyerekeknek szánt verzióban helyettesítsük az alkoholt szűrt vagy szűretlen gyümölcslével, teával vagy akár tejjel. Az elkészítéshez az összetevőkön túl rendelhetünk egy szép tálat, sőt az átlátszó poharak is kiemelik az összetevők harmóniáját. Igaz ez a forralt borra is, amelyet hangulatos karácsonyi mintás bögréből is fogyaszthatunk. Érdemes körülnézni az internetes áruházakban, hiszen kínálnak kimondottan forralt bornak való alapanyagot, és még egyedibb az ital, ha eper- vagy áfonyaborból készítjük. 

A ropogtatnivaló: a mézeskalács

Ha karácsony, akkor mézeskalács. Máris az orrunkban érezzük a főszeresen finom illatot. Kellemes kikapcsolódás meggyúrni a tésztát, ízesíteni a fűszerkeverékkel, kiszaggatni a változatos formákkal, majd feldíszíteni őket. Szerencsére minden eszközt beszerezhetünk hozzá a neten, hiszen se szeri, se száma a formáknak, külön szetteket vásárolhatunk a mézeskalács díszítéséhez. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://marieclaire.hu/gasztro/2018/01/22/a-tokeletes-teli-kenyeztetes-5-tipp-a-legfinomabb-forrocsoki-elkeszitesehez/
https://www.mindmegette.hu/a-jo-puncs-nem-pancs-48885/